Awaryjny samochód z nawet ładną linią nadwozia.Same minusy praktycznie niestety tylko silnik tu jest Japoński-skrzynia to wynalazek renault a zawieszenie od nieudanego volvo.Auto posiadam od przeszło dwóch lat zakupiłem go w idealnym stanie(przynajmniej tak mi się wydawało).Najczęstsze problemy jakie mam z moją Carismą to zgrzyty w skrzyni raz już wymieniałem całą skrzynię.Silnik paliwożerny,lubi wypić i mało dynamiczny potrafi spalić nawet 13 litrów LPG!!Naprawdę nie mam jakiejś ciężkiej nogi a ten samochód i tak dużo spala LPG!Zresztą to auto niestety zle znosi gaz zakupiłem go bez lpg,jednak rok temu zdecydowałem się,że założę gaz do mojej carismy i tu zaczynają sie schody-co chwilę jakieś przebicia,wycieki oleju,falowanie obrotów silnik zamienił się w trupa po zainstalowaniu LPG!!!!Korozja tak mocno atakuje moją carismę,że już dałem sobie spokój z zaprawkami auto strasznie koroduje czego po carismie bym się kiedyś nie spodziewał!.Auto jak wspomniałem wyżej ma wiele wad kolejną z nich jest twarde niewygodne i awaryjne zawieszenie samochód koszmarnie się prowadzi na każdej dziurze mam terapię wstrząsową.U mechanika jestem z moją carismą średnio raz na tydzień z większą bądz mniejszą awarią.Podsumowując nigdy już nie kupie żadnego Holendra ani Japońca produkowanego tam to pomyłka.Samochód jest nie wart 1000 złotych bo same problemy z nim są.NIE POLECAM!!!