Fajne autko. Dobrze się prezentuje wizualnie. Bez problemu pokonuje krawężniki i dziury. Bardzo duże lusterka kolejna zaleta. Bardzo dobre nagłośnienie (rocksfordfosgate) bardzo mało awaryjne. Wygodne fotele. Ale za to mały bagażnik. Wysoki i mały. Z tylu miejsca też jest tak średnio. Fotele po złożeniu nie daja pełnej satysfakcji. Auto twarde i sztywne przez co słychać plastiki w środku.
Dynamiczny prężny. Ogólnie na plus. Ale jednocześnie głośny. Przy 3tys obrotów męcząca jest dłuższa jazda.
Bezawaryjną jak u mnie. Precyzyjna choć 1 nieraz topienie wchodzi. Po za tym pierwszy bieg jest tak krótki że aż żal. Z kolei między 5 a 6 tak minimalna różnica że ten piąty bieg jest niepotrzebny. Po za tym mogłoby być lepsze przełożenie. Maksymalny bieg 3tys obrotów i na desce 148km/h... znam naprawdę wiele innych aut które przy podobnej pojemności silnika (diesel) mają nawet 20km/h więcej.
Bardzo dobrze się prowadzi . Sztywny dobrze trzyma się drogi. A wręcz twardy. Przez co plastiki słychać. Jadąc po wybojach tył zachowuje się jak pusta przyczepa.
O to największy minus auta. Karoseria słabiutko. Koledzy z Japonii się nie popisali. Cienko z lakierem podatność na rdze A w szczególności tylna klapa bagażnika tuz przy zamku. Nie znalazłem modelu który by tam nie rdzewial.
Główna wentylacja. Na odparowanie szyby też trzeba chwilę czekać. W civicu działało to znacznie lepiej. Klimatyzacja ok. Szkoda że nie ma wylotów na tył. Chłodzi dobrze Ale chwilę to zajmuje.
Wyciszenie to nie jest dobra strona tego samochodu. Silnik słychać. Klekocze A wręcz buczy na wyższych obrotach. Plastiki trzeszcza. Turbine slychać.
Wporzadku. Uwzględniając koszty serwisowania ubezpieczenie i jazdę 15tys km na rok to w 1tys zł miesięcznie spokojnie się zamykam
Niezawodne auto. Jeszcze nigdy mnie nie zaskoczyło negatywnie. Naprawdę polecam. Po przejechaniu 45tys/km praktycznie nie mam na co narzekać.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 DID MIVEC 150KM 110kW