Śmieszne są oceny smerfów, czy innych krytyków, jak dla mnie nie jeździli tym autem wcale. Polecam każdemu kto szuka alternatywy dla kompakta a także dla dużego suva. Wciąż wygodny do jazdy po mieście a także dość pojemny dla 3-4 osobowej rodziny. Przednie fotele bardzo wygodne, także podczas dłuższej jazdy. Świetnie zestrojone zawieszenie na nasze nierówne i dziurawe drogi. Wygodna obsługa w kokpicie, wszystkie przyciski przemyślane, bez zbędnych fajerwerków. Świetna widoczność do przodu, mały minus za tylną szybę, ale czujniki parkowania i duże boczne lusterką nadrabiają tą niedogodność. Bagażnik jak na długość auta (jest krótszy od Lancera!) dosyć pojemny i z dogodnym dostępem (minus za brak rolety). Dobrze zestrojone automatycze światła, dobrze oświetlające w nocy reflektory, automatyka wycieraczek, tempomat, asystent podjazdu pod górę ułatwiają i umilają jazdę kierowcy. Mam zastrzeżenia trochę do głośności w środku przy wyższych obrotach i prędkościach powyżej 110 na godzinę, tutaj mogłoby być dużo lepiej... Polecam to auto w wersji z invite, droższe wersje nie wnoszą niczego szczególnego poza kilkoma bajerami, które nie są niezbędne na codzień w normalnym użytkowaniu.
uważa, że silnik benzynowy nie jest taki słaby jak go przedstawiają niektóre testy, przy niższych obrotach daje większą ekonomikę, jak trzeba docisnąć, wystarcza redukcja biegu i idzie jak trzeba. Z pewnością nie jest to wyścigówka, ale w normalnej płynnej jeździe spisuje się doskonale
wszystko pod ręką, bez zbędnych przycisków i bajerów
byłem zaskoczony jak błyskawicznie przy dużych mrozach nagrzewało się wnętrze pojazdu
tutaj największy minus
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 MIVEC 117KM 86kW