: Bardzo komfortowe zawieszenie idealnie sprawdza się na polskich drogach.
Kocham ten samochód od pierwszego wejrzenia. Z silnikiem benzynowym nie jest to demon prędkości czy przyśpieszenia, ale ja nie muszę ruszać z każdego skrzyżowania z piskiem opon. Bardzo dobrze wykonany, ekonomiczny, bezpieczny, nowoczesny (w tym dużo gadżetów ułatwiających życie kierowcy), bez męczących usterek, w serwisie tylko na przeglądach. Czego chcieć więcej?
Silnik bardzo elastyczny i ekonomiczny. Bardzo często korzystam z tempomatu, który jest bardzo wygodny i poręczny (w kierownicy) nawet przy jeździe miejskiej.
Podoba mi się wskaźnik proponowanej zmiany biegu na głównej tablicy mimo, że jestem bardzo doświadczonym kierowcą.
Zawieszenie bardzo komfortowe co szczególnie podoba się mojemu sfatygowanemu kręgosłupowi.
Auto jest wyższe niż kompakty więc tu już oczywisty plus dla widoczności. Do tego duże lusterka. Widoczność do tyłu chyba w niewielu autach tego typu jest dobra ale od czego są czujniki parkowania?
Świetne siedzenia. Wszystko w zasięgu ręki, najważniejsze przyciski na kierownicy. Kierownica bardzo poręczna. Miłość od pierwszego wejrzenia. Mam dodane trochę gadżetów, ale to drobiazgi.
Wentylacja niezła, klima też dobrze działa. Mogłoby być rozdzielone ogrzewanie tylnej szyby i lusterek.
Dużo miejsca dla kierowcy i pasażera powyżej 180 cm. Na tylnym siedzeniu mniej, ale 170 cm nie narzeka.
Wyciszenie całkiem dobre.
Zużycie paliwa przy jeździe z tempomatem jest bardzo małe - naprawdę polecam. A na jazdę w korkach nie ma rady. System stop&go bardzo mi się podoba i też oszczędza paliwo, ale w korku wyłączam. Przeglądy - no cóż trzeba robić, we wszystkich japońskich markach są stosunkowo drogie.
Pewnie, że mógłby być tańszy (jak wszystko), ale myślę, że wart jest swojej ceny. Wazny też jest pakiet assistace mitsubishi na 3 lata.
Niezawodność jak to w prawdziwych japońskich samochodach na najwyższym poziomie. Poprzednio jeździłam angielskim \"japończykiem\" i różnica była ogromna.
Po 45 000 km nie ma żadnej usterki - samurajska jakość.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 MIVEC 117KM 86kW