Ocena kierowcy - Mitsubishi ASX I SUV Facelifting 2016
1 000 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
Nie kupiłby ponownie
: wygoda na fotelu kierowcy
Bardzo przeciętne auto. Przede wszystkim nie warte tak wysokiej ceny. Ostatnio jeździłam Quasqai'em i nie ma porównania. ASX wypada bardzo słabo. Gdybym kupiła ten samochód chyba bym się popłakała. Nie jest wart więcej niż 30 tys. Poza wygodnym siedzeniem i ładną stylistką w środku, oraz linii przodu auta na zewnątrz, nic w nim nie porywa, tylko rozczarowuje. To auto jest idealne ale jedynie na zakupy po mieście. Wygląda dobrze tylko z przodu, z tyłu -i z boku tragedia, a przede wszystkim nie daje przyjemności z jazdy.
Dość słaby silnik, zupełnie bez mocy. Dobry do wolnej jazdy po mieście na zakupy. W trasie jest słabo.
Skrzynia w porządku, sprzęgło również bardzo fajne. Wajha biegów troszkę jednak za duża.
Słabo. W trasie miałam wrażenie, że wypadnę przez przednia szybę. Pasażer miał podobne odczucia. Jakbyśmy byli źle w tym aucie osadzeni. Cały czas czułam, że jest liche, że leciutkie, że jadę plastikową zabawką, czułam się niepewnie, niekomfortowo, jakby auto miało zaraz wylecieć z drogi, jakby się jej w ogóle nie trzymało. To był stres a nie przyjemność.
Widoczność chyba w porządku.
Tu ok. wydaje się, że wszystko było na miejscu.
Też bardzo w porządku.
Bagażnik dość mały jak na SUVa
Cichutki.
Ok.
Nie dałabym więcej niż 20 - 30 tys. za takie auto. Gdybym się skusiła na normalną cenę, chyba bym sobie tego nie darowała. Naprawdę nie jest wiele wart. W samochodzie nie liczy się wygląd, tylko układ jezdny, bezpieczeństwo, przyjemność z jazdy, a tu każdy element szwankował.
nie zauważyłam
chyba nie było, ale jeździłam krótko.