: Tak na prawdę to nie zaskoczyło mnie wiele. Wymagałem od niego bardzo dużo i wszystko to otrzymałem. Bałem się trochę cen przeglądów, ale da się je jakoś przeżyć.
: Wada lakiernicza i drobne zgrubienie lakieru na rancie drzwi - naprawione na gwarancji
: Po 1,5 roku przy otwieraniu drzwi przestała automatycznie opuszczać się szyba, co wymagało wgrania nowego oprogramowania - naprawione na gwarancji
: Po 1,5 roku pojawiły się stuki w zawieszeniu - wymieniono mi z tyłu gumy stabilizatora (lewą i prawą) - naprawione na gwarancji
Samochód jest fantastyczny i daje mnóstwo radości z jazdy.
Silnik pracuje ładnie i cichutko.
Bardzo precyzyjna, 6-biegowa skrzynia biegów.
Auto jest twarde i prowadzi się świetnie. Niestety ta twardość na naszych fatalnych dorgach przynosi efekty. Po 1,5 roku pojawiły się stuki w zawieszeniu - wymieniono mi z tyłu gumy stabilizatora (lewą i prawą).
Niektórym przeszkadza mała przednia szyba i duże słupki, dla mnie nie stanowi to problemu i uważam, że widoczność jest ok.
Jestem przyzwyczajony do małych samochodów, tak więc jego rozmiar nie stanowi dla mnie problemu. Jest to auto 2-osobowe, a tylne siedzenia służą tylko i wyłącznie do podwiezienia kogoś na krótkim dystansie lub do wożenia dziecka. Kierowca i pasażer mają bardzo dużo swobody i przestrzeni. Po rozłożeniu tylnych siedzeń bez problemu przewożę tym samochodem wszystko co potrzebuję.
W lato klimatyzacja chłodzi szybko i dobrze. W zimie z kolei auto szybko się nagrzewa.
Kierowca i pasażer mają bardzo dużo swobody i przestrzeni.
Silnik pracuje cicho, konstrukcja jest dobrze wyciszona.
Średnio auto pali mi 6,5 l/100 km, zatem pardzo mało. Gdy włączę klimatyzację jest to 0,5 l/100 km więcej.
Auto może i jak na swoje rozmiary jest drogie, ale nie o to tu chodzi. Wolę mieć mniejszy samochód, a fajny, niż trochę większy za te same pieniądze, a totalnie bezpłciowy. Kupując Mini, otrzymujesz nie tylko rzecz, ale i legendę. Niektórzy podają argument, że tym samochodem nie da się dużo przewieźć. Zatem pytam ich wówczas - a czy kiedykolwiek przewoziłeś coś swoim samochodem, co nie zmieściłoby się w Mini?
Na gwarancji naprawiałem trzy rzeczy. Pierwszą była wada lakiernicza i drobne zgrubienie lakieru na rancie drzwi (niektórzy pewnie by tego nie zauważyli, ale mi to bardzo przeszkadzało) - robiłem to od razu po odbiorze. Po 1,5 roku przy otwieraniu drzwi przestała automatycznie opuszczać się szyba, co wymagało wgrania nowego oprogramowania. Również po 1,5 roku pojawiły się stuki w zawieszeniu - wymieniono mi z tyłu gumy stabilizatora (lewą i prawą).
Poważniejszych usterek, poza wymienionymi w drobiazgach nie było.