Żona zakupiła samochód w marcu 2024 nowy z Chin, ale niestety rocznik 2023 (pierwszy minus), z 2024 był lepiej wyposażony ale 3 cylindrowy, jak większość szrotów typu kia czy inne niby lepsze marki. Generalnie kosiarki nie chcieliśmy zatem 1.5. Cena wiadomo bardzo atrakcyjna za tak ładne auto z dobrym wyposażeniem. Alternatywnie mogliśmy kupić 4-5 letniego suva znanej marki z niewiadomym pochodzeniem. Zatem wybór po ok 4 miesiącach użytkowania uznaję za właściwym. Ogolnie auto bardzo dobre (choć po takim przebiegu trudno o rzetelną ocenę). W środku wykonane starannie (wersja executive), wbrew temu co piszą ciche, ogólnie wysoki komfort jazdy. Z zewnątrz ładne, praktycznie mazda cx5. Na minus jednak dość wysokie spalanie (od 5,6 do 8,5), w mieście min. 7,7-8,0 oraz niewielki zasięg auta (ok. 600 km). Największa wadą jest relatywnie słabe przyspieszenie (choć samochód jest dopiero docieramy). Ogólnie polecam za te pieniądze bezkonkurencyjny.
Słabe przyspieszenie, dość wysokie spalanie.
W mojej wersji za kamerę musiałem dopłacić ok 1.5 tys. zl
Fajnie działa klima i nawiewy. Na minus brak klimy z tyłu.
Dużo miejsca z przodu i z tyłu.
Bardzo komfortowa jazda do 110 km na h. Później są szumy, ale miałem wiele aut i jakoś nigdzie nie było lepiej. Dla porównania w ZS jest znacznie ciszej niż w: mazda 3 (2008), Mercedes c (2011), Citroen C4 (2009).
Trudno ocenić po taki czasie.
Największa zaleta tego auta to właśnie relacja cena jakość.
Po 4 miesiącach i 2 tys km brak jakichkolwiek usterek.
Brak.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 VTi-Tech 106KM 78kW