Idealny samochod, mercedes o malo splajtowalby przez slynna 124, bo nic nie zarabiali na czesciach zamiennych, naprawde bezawaryjny, przy takim przebiegu niejeden ford czy renault polecialby juz dawno na zlom a stary dobry mercedes jeszcze lekko do miliona doleci, oczywiscie jak o kazdy samochod trzeba zadbac, uklad paliwowy filtry itp, a propo korozji, ktos naprawde bzdury pisze ja mam 20 latka i mam 1 purchla, maly szczegol: nie garazuje go!, naprawde swietna blacha, nie to co nastepcy czyli c i e klasa, ktore gnija juz po 15 latach,, nie mowiac juz o fordach czy renault i oplach u ktorych juz po 10 latkach mozna zobaczyc wiecej rdzy niz na 124, auto polecam kazdemu, wiele osob boi sie i mowi ze jest wielki, ale plus tylniego napedu to to ze robi 90 stopni skrety, i mimo duzych gabarytow mozna zaparkowac wszedzie.
Co tu duzo mowic, silnik najlepszy jaki kiedykolwiek wyszedl z tasmy merca, 650 tys i kompletnie zero awarii
Idealnie biegi wskakuja
Dla mnie bomba jak juz wszyscy pisza \"plynie sie\"
Jak w limuzynie, ja fotel zawsze rozstawiam daleko, zeby idealnie gwiazde widziec a miejsca na tylnej kanapie jest nadal dla kazdego, na tylniej jak i na tylniej mozna bez problemu uprawiac sex w kazdej pozycji kamasutry, naprawde duzo miejsca
Idealnie wyciszony, jezdzilem wieloma samochodami ale nigdzie nie jest tak cicho jak w mercu, co prawda jak mu sie depnie to jest ten przyjemny dla ucha pomruk.
Jak na silnik 3.0 naprawde male
Praktycznie bezawaryjny poza malymi drobiazgami typu zarowki
Jak kazdy diesel, trzeba o uklad paliwowy dbac, wymiana filtrow itp, ja mialem czyszczenie baku bo jednak po 650tys troche masla sie nagromadzilo
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 D 113KM 83kW