Ocena kierowcy - Mercedes W124 Sedan

Bajtasos, 14 lat temu
Silnik 3.0 D 113KM 83kW
Rok produkcji 1990
Mercedes W124 Sedan 3.0 D 113KM 83kW 1989-1994 - Oceń swoje auto
Generalnie ostatnie rewelacyjne auto które wyprodukował MB.Pisze o aucie z sentymentem,o aucie jako aucie z duszą i pomimo,iz jeżdżę autem dużo droższym to zawsze sie obejrze za zadbanym baleronem z zazdrościa;-)
Rewelacyjny samochód bezusterkowy z niezawodnym motorem.Pierwszy samochód w którym się zakochałem i nie moge odkochac pomimo iz teraz mam Mazdę 6. Jesli ktoś się zastanawia to niech poszuka zadbanego egzemplarza i cieszy się autem przez lata...
rewelacyjna skrzynia biegów szczególnie w automacie.Chyba najlepsze skrzynie pod względem niezawodności robił właśnie MB w baleronach...Jazda autem to czysta przyjemnośc.
Auto prowadzi sie doskonale.Nie czuc żadnych wybojów.
Auto naprawdę duże i wygodne.Jedzie sie jak w fotelu i kazdy z pasażerów może być zadowolony.
Silnik w MB 124 to rewelacja pod względem wyciszenia.Te auta sa lepiej wyciszone niz MB 210.Zresztą nie tylko pod wzgledem bija okulara w łeb.
Auto nie jest zbyt ekonomiczne pod wzgledem spalania ale odpłaca nam się za to zywotnościa i bezawaryjnościaa silnika więc ten minus ginie wśród plusów które posiada to znakomite auto.
Nawet gdyby kosztował 20tys zł to warto je wydac. Mam na mysli oczywiście zadbanego Merceresika od fajatyka marki.
Samochód niezawodny który zawsze wszedzie Cie dowiezie...Tylko wymiany ekspolatacyjne.

On - zużycie paliwa dla silnika 3.0 D 113KM 83kW [l/100km]

8,2