Auto ma dopiero 293 tys. km i jest całkowicie bezproblemowe. Znawcy tematu Mercedesów powiadają że pierwsze oznaki zużycia np silnika mogą nastąpić po ok 1 mln km. Więc domniemam że następny właściciel tego auta też będzie szczęśliwy mając to auto
super wyciszenie jak na diesla starej generacji - prawie go nie słychać wewnątrz. Rewelacyjna elastyczność silnika, na piątym biegu schodzisz lekko poniżej 60 km/h i wogóle sie nie "dławi"i
biegi wchodzą na swoje miejsca dosłownie jednym pchnięciem palca
Rewelacja. Wielowachaczowe zawieszenie powoduje super komfort jazdy. Najlepjej oczuć to mozna np przejeżdzając przez np przejazd kolejowy czy tramwajowy
tylny szeroki słupek przysłania trochę widoczność tzw martwego pola widzenia
bardzo wydajne, ogrzewanie swietnie daje sobie radę nawet przy mrozach poniżej -20
nic dodać nic ująć, poprostu Mercedes. Niesamowita wygoda dla kierowcy i pasażerów na długie trasy
Kolejny pozytyw. Tego diesla na wyższych biegach poprostu nie słychać.
Zużycie testowałem 2 razy podczas przejazdu z Belgi do Polski. Wg liczydła benzynowgo przy średniej prędkości ok. 120 km/h wyszło 5,6 litra ropy na 100 km. W mieście od 8.0 do 8,5 litra
Poprostu NIC !!!!
Jestem drugim właścicielem. Mam pelną dokumentację z której wynika że pierwszy wymieniał tylko oleje filtry i kolcki. Ja robię to samo. Gdyż nic się nie psuje.