Ocena kierowcy - Mercedes W124 Sedan

Ziom, 17 lat temu
Silnik 2.5 D 94KM 69kW
Rok produkcji 1988
Mercedes W124 Sedan 2.5 D 94KM 69kW 1985-1993 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : Wygoda, wygoda. I ta jakaś ponadnormalna pewność - w zasadzie wchodzę i jadę, za granicę już nie, ale w Polsce wszędzie i w środku nocy, miałem fiaty, renaulty, skody, tylko w nissanie pod tym czułem sie równie dobrze. Nie powiem, stanął kiedyś, najbliższy kowal był 500 m dalej, znalazł część, po pół godzinie i 50 zł jechałem dalej.
Kochać to można dzieci, ale pierwszy raz kupię auto tej samej marki. No może 10 lat młodsze
Na dzisiejsze czasy za słaby, ale miły, nie przesadnie głodny na paliwo, i trudny do zdarcia, dość elastyczny
Teraz 4 biegi to rzadkość, raczej w niższej klasie, ale bez problemów, lubię automata :)
Nad morze jedziesz i zastanawiasz się kiedy wejdzie konduktor po bilety ;)
W zasadzie ok, ale ma gabaryty i sedan i hak, więc trzeba myśleć i używać lusterek
Miód, no way, next car, mercedes :). ten zostanie dla żony
Klimy nie ma, buuu, ale reszta bardzo dobrze, cholernie szybko w zimie się nagrzewa
Łapię się na tym, że, gdy w jakimś aucie nie mogę odsunąć fotela na poziom tylnej kanapy to mi się nie podoba :). W E klasie jest więcej z tyłu, ale kosztem bagażnika
Cicho, choc diesel, ale urwałem osłonę dolną i coś jeszcze, więc nie tak jak 2-3 lata temu
Części w cenie złomu, gdzie spluniesz to są, każdy mechanik miał kiedyś to auto albo ma
teraz kosztuje 7-8 a dałem 12, to spadek przez 3 lata? Włożyłem ze 3-4 w sumie w eksploatację i tylny most, no problem
Tak naprawdę to dawać taką ocenę 19 letniemu autu to głupio, bo w kategorii nie ma konkurencji :)). Coś się czasem zepsuje, jak to w nowym Renault :))
Uszczelka pod głowicą, ale pewnie kręcony licznik, bo 380 tys. to trochę za mało :). No jak to porównywać?? Seria w ciągu miesiąca: rozrusznik, alternator, akumulator. Oczywiście, że w zasadzie nie ma problemów.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.5 D 94KM 69kW [l/100km]

7,2