: Silnik to jest poprostu zyleta i nie do zajechania. Szkoda ze 2.0 nie robili z turbo :D Bardzo duzy plus to za pozadek pod maska wszytsko widoczne i latwo dostepne.
Posiadalem go 3 lata ale sprzedalem bo zaczela go torche rdza wcinac (powypadkowa przeszlosc) i sprowadzilem passata B3 92r 1,9TD jednym slowem bez porownania i byl to moj najwikszy blad jaki moglem zrobic.
Aktualnie nie mam auta ale szykuje sie na zakupu C-klasy okolo 95r 2.2w dieselu.
Troche malo konikow jak do takiej masy ale za to oszczędny i niezawodny, poprostu nie zniszczalny ;]
Duzy pożadek pod maska nie to co w VW czy Audi ;]
Dwa razy zdazylo mi sie ze przewod paliwowy pekl zaraz przy na kretce do wtrysku. Przewody sa troche za cienkie i nalezy ja mocowac takimi paltykowymi spinaczami ktorych ja nie mailem ;]
Zbigiem czasu zaczyna chodzic opornie zwlaszcza w zime ale po wymianie kilku drobiazgow chodzi jak w maselku :D
Uwaga na 4 biegowa - bardzo mala elastycznosc i ciekza do wyczucia (lekkie kangurki)
Nie jest to samochod na wysciki i uwaga na zakrety ale komfort jazdy cudny ;]
Brak zastrzezen
Wszystko tam gdzie powinno byc, kwestia przyzwyczajenia do hamulca awaryjnego (nozny)
U mnie srodkowymi tunelami wialo tylko ziemne powietrze ale nie przeszkadzalo mi to duzy plus za ogrzewanie postojowe ;]
Duzo miejsca i duzzyyyy bagaznik. wyjazdy wakacyjne nie powinny sprawiac problemu ;]
Poprosty malinowo:D czasami to nie wiadomo czy sie jedzie dieslem czy benzyna mimo ze to 2.0 ktora glosniej chodzi od np. 3.0;]
Spalanie male do 7-7,5 w miescie /100km do 6 l/100km na trasie zalezy jak sie go obciazy ;]
Po zalewie z niemiec ceny są nie wygorowane ale ostatnie modele czyli juz te nazywaneE-klasa trzymaja cene do dziasja dosc spora no ale za jakosc sie placi.
Szesci nie sa drogie, no cyyba ze w ASO to z kosmosu :D ale to sie nie psuje a zamienkow jest spro i uzywanych czesci rowniez ;]
To jest klasyk bezawaryjnosci;] wiadomo po tylu latach moze sie cos tam przepalic np. zarowka w tablicy zegarow lub od regulacji nawiewow.
Nic wiecej nie odnotowalem:)
Mimo ze raz padla mi poduszka od mocowania silnika ni to w trasie to samochod spokojnie dojechal do celu tylko lekko telepalo na wolncyh obrotach :D
Wymienilem szklanki od silnika bo toszke juz klekotaly ale to tylko profilaktycznie ;]
Szkoda ze takich cudenek juz nie robia :(
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 D 75KM 55kW