Jeżeli ktoś ceni przede wszystkim komfort jazdy,bezpieczeństwo i ekonomię. To myślę, że nie ma z tego roku lepszych samochodów. Miałem już młodsze golfi i audi, ale to nie to. Ja potrzebuję komfortu za niewielką cenę. Mercedes W124 spełnia te kryteria
nie jest to silnik sportowy, ale ma swoje niekwestionowane zalety jest oszczędny a w obecnych czasach, gdy cena paliwa ciągle rośnie to rewelacja.
Nie jest to silnik zbyt dynamiczny, ale ja osobiście nie narzekam.
4-biegowa, myślę że prz 5 biegowej byłby jeszcze bardziej ekonomiczny w zużyciu paliwa
Rewelacyjnie pochłania wszelkie nierówności
rewelacja, nie mam tzw. "ciężkiej nogi więc gdy jeżdzę "solówką" to spalanie nie przekracza 6 litrów przy okrojonej szybkości do 120 km/godz. Z przyczepą, kiedy ciągne często ponad tonę, spalanie wynosi max. 78 litrów na 100 km. Moje testy są cały czas kontrolowane, każde tankowanie wpisuję do komputera i wyliczam to w excelu.
Uważam ten model za znakomity i nie zamierzam zmieniać tej marki na żadną inną. W przyszłości może zamienię mego mesia na okulara z silnikiem diesla.
NIc dodać nic ująć samochód niemal doskonały
trzeba mieć ucho przyduszone przez słonia, aby wcześniej nie usłyszeć o nadchodzących usterkach. Zawsze miałem okazję dojechać do warsztatu
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 D 75KM 55kW