Ocena kierowcy - Mercedes W124 Sedan

Silnik 2.3 132KM 97kW
Rok produkcji 1989
Mercedes W124 Sedan 2.3 132KM 97kW 1985-1993 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Karoseria : Odporna na korozję i bezpieczna.
Przeniesienie napędu : Wał napędowy...Konkretnie czujnik położenia-często zawodzi.
Układ elektryczny : Często przepalają się żarówki od deski rozdzielczej i bywa,że na kablac WN jest przebicie-na moment traci się oświetlenie.
Zawieszenie : Wachacze-na tych durnych polskich drogach wymagają czesto wymiany,a tanie nie są.
Tak jak pisałem-auto ogólnie ok,ale nie jest dla biedaków.Przed kupnem trzeba dokładnie sprawdzić wiele rzeczy-zwłaszcza typowych,które potem szwankuja.Silnika 2,3-zdecydowanie go nie polecam auto jest słabe,nie mówiąc o tym,ze ta stara konstrukcja nie jest wzorem kultury i niezawodności.Generalnie nie kupiłbym tego autoa z silnikiem mniejszym niż 3,0 (jazda jest zaje**sta). W razie pytan proszę pisać-jeśli będę miał czas odpowiem.A mam to auto już troche czasu to WIEM co mówie.
Troche lepiej niż silnik,ale to może przez to,że pól roku po kupnie wymieniłem skrzynie.Ogólnie ok,acz przełożenia krótkie i trzeba często wajchować.
Dobrze...Do tyłu mogłoby być lepiej.No i zmora Merca-mniejsze lusterko pasażera...Po prostu o kant du*y...
Dobrze...Wszystko na swoim miejscu,ale kosztem tego,że deska nie ma smaku.
Świetnie! Miejsca sporo i wygodnie...Bagażnik też ok.Jedyny minus wnętrza-fotele/kanapa podatne na łamanie stelaży.Jest to droga zabaway w wypadku naprawy...

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.3 132KM 97kW [l/100km]

12,6