: Komfort jazdy, siedzenia skórzane(czarne, w idealnym stanie i niesamowicie wygodne), praca silnika - muzyka i poezja w jednym. ASD - super sprawa. Pakowność. Zużycie paliwa.
Mam kultowe auto :)Wygląd i stan perfekt. Gdybym miał go sprzedać, to nie mam pomysłu, co kupić :( Wcześniej miałem podobny w benzynie i gaz 2.2. Też perfekt. Ale ten chyba pozostanie u mnie :)
Silnik to najmocniejsza strona MB. Moim zdaniem lepszego nie ma i nie będzie.Nie ma takich osiągów jak współczesne CR, ale jestem pewien, że wytrzyma spokojnie do 1 mln i tak dalej. A jego praca to poezja dla uszu. Warto używać dobry olej. Ja leję Petronas Syntium 1000. Minimalnie bierze, ale tak ma być :)
Gdyby była 5-cio biegowa.... Mercedes w zasadzie tylko w automacie. Wymaga serwisu,ale nie jest źle.Cały remont za 1,3 tyś PLN.
Jak dla mnie doskonale. Problem może stanowić NIVO, ale wszystko się zużywa i cudów nie ma. Zwrotność mimo gabarytu zaskakująca.Auto płynie po naszych drogach. Szkoda nim pędzić - trzeba się delektować jazdą :)
Nie ma z tym problemu. Są lusterka i szyby.
Skromnie, ale z najwyższą klasą. Wszystko pod ręką i działa. Nie ma gadżetów, które się psują:)
Perfekcja, zimą i latem, Grzeje i chłodzi jak trzeba
Z przodu zmieści się każdy, z tyłu - to zależy jak wysoki jest kierowca,ale nie jest źle. Ja jeżdżę zwykle z przodu :)
Jak jest zimny, to wiadomo diesel.Poza tym normalnie.Do 90 cicho, potem głośniej.
Początkowo nie było dobrze- 10-11 w mieście, 8- trasa. Po zrobieniu skrzyni biegów zużycie spadło do 8-9 w mieście i 7l trasa.Poważny wydatek to wymiana amortyzatorów NIVO. Koszt ok. 1,7 tyś/szt.
Ja kupiłem używane za 400 zł i na razie jest dobrze. Poza tym MB 124 się nie psuje, a części jeśli już -warto kupować dobrych firm, bo tanie zamienniki nie sprawdzają się. Serwis Mercedesa omijać - jak każdy zresztą.
Wg oceny wart dzisiaj jakieś 12-14 tyś.
Nie ma go z czym porównać. Bo \"okular\" 290 ma super silnik, ale reszta do niczego o korozji nie wspominając. Porównaj cenę \"okulara\" i \"124\". Można kupić dobrze i dopieścić, albo kupić zadbanego.
Wymiana żarówek :)
Po 412 tyś km remont skrzyni biegów. Koszt 1,3 tyś.zł. Można kupić sprawną za podobne pieniądze.
Auto wg mnie i innych kierowców wzór trwałości i niezawodności. Nie wierzycie ?
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 D 113KM 83kW