: bardzo elastyczny - prawie jak diesel a powyżej 4 tyś to rakieta
podobno jak ktoś raz miał w124 to już na całe życie - coś w tym jest, auto ma stalową solidną ramę - nie to co dzisiejsza masówka- nie gnije, blacha jak w czołgu niemieckim, auto nie zawodne, a jak ktoś ma od czasu do czasu ochote to i na zakręcie \"dupke\" zażuci ... auto z 90 r ma kontrole trakcji !!!, bardzo wygodnę auto, kubełkowe fotele skórzane, rasowy young timer
silnik - bajka (ale nie na gazie), rasowa rzędówka, wkręca się na obroty i od 4 tyś to już jest rakieta, super dźwięk i osiągi - dziwią się kierowcy jak spod świateł w124 bierze nie jedno nowe auto.
skrzynia już w 22 letnim aucie nie przeżucia idealnie - wodziki się powycierały - manual- problem ze wstecznym czasami
bez problemu wchodzę w ostry zakręt i wiem że mnie nie wyżuci, a manewrowanie na placu to bajka - tylny napęd i super skręt - prawie jak wózek widłowy
o wiele lepsza widoczność niż w nowych zabudowanych autach
wszystko pod ręką, w jednej dzwigni przy kierownicy wszystkie funkcje
bardzo szybko się nagrzewa w zimie
bardzo dużo przestrzeni, szafe z ikei można przewieść, do tego mam nivo - zawieszenie się samo wyrównuje
nic nie słychać, pneumatyczne zawieszenie
trasa 8 litrów , miasto 12 litrów benzyny - gazu od 13 litrów w górę - zależy od jakości gazu
kupować puki tanie !!! niedługo kultowe auto
w 22 letnim aucie wszystko działa
nic się nie popsuło