: Poprostu chce się tym samochodem jeździć i nie wysiadać.Szkoda że nie mam go od nowości bo teraz ciężko niektóre detale dopieścić ale ...
: po 19 latach powoli ruda gryzie blachy.
Układ elektryczny
: uszkodzenia wiązki elektrycznej w silnikach m104 po 93 roku to standard.
Od gówniarza \"chorowałem\" na ten model. Wtedy kosztował ~90tyś marek niemieckich i był nieosiągalny dla większości ludzi w Polsce. teraz ceny są inne i można coś wybrać na rynku co będzie idealne. Szeroka gama kolorów, tapicerek i wyposażenia.
Co tu dużo mówić. 220koni sprzęgnięte automatem ..... Piękny pomruk rzędowej 6 zachęca do deptania w podłogę i częstych wizyt na stacji benzynowej. Niemniej i tak go bardzo lubię:)
4 biegowy automat uważany za pancerny i kuloodporny. Dbasz o skrzynie jedzisz długo i przyjemnie..
Układ kierowniczy nieco \"gumowaty\" ale i tak wspomaganie działa na + i promień skrętu ... można w miejscu kręcić
w tył i w lusterkach troszkę słabo w przód ... pięknie i ta gwiazd na masce....
wszystko pod ręką intuicyjne proste w obsłudze. tak powinno być. Bez zbędnych bajerów i jak na auto poprzedniej epoki bije na głowę niektóre nowości,
Wszystko ok. jedyne dziwne że środkowe krateczki tylko zimnem wieją. ale boczne spokojnie nadrabiają na ciepłym powietrzu. 2 strefowa klimatyzacja i to w latach 9X.
jako kierowca narzekać nie mogę. wygodnie dostojnie i tak powinno być z tyłu nie jeżdżę ale z tego co wiem to tylko wysiadka jest nieco mniej wygodna tak podróżujący nie narzekali.
Wyciszenie ok. Ale pomruk 6 cylindrów 24 zaworów przy pełnym bucie w podłodze i tak jest słyszalne. Dla mnie coś pięknego.
No tu dochodzimy już do - tego auta.220 koni i 3.2 litra pojemności spala przy spokojnej jedize 15/100. Czy to dużo??? Może i tak ale kto by się tym przejmował. Coś za coś :)
tanio nie jest ale za jakość trzeba płacić.
Jakieś poszczególne elementy z czasem ulegają uszkodzeniu. Auto ma 19 lat więc musi coś się psuć. Dostępność części spora jak wie się gdzie szukać. ASO też posiada wiele części czasem tylko 3 x drożej.
Najpoważniejsza usterką była wiązka elektryczna silnika. Wpadka Mercedesa ze złym materiałem izolacji przewodów. Jak się wie gdzie szukać można ją zregenerować w cenie ~700zl