: Napisanie o jednej konkretnej rzeczy, która zaskoczyła mnie pozytywnie, byłoby grzechem. Auto jak dla mnie, stało się prawie członkiem rodziny, dzięki swojemu komfortowi, wyglądowi i niezawodności.
: Ogrzewanie tylnej szyby - po tylu latach na szybie zrobiło się \"mleko\" i grzeje zaledwie na 3 paski
Nie zamienił bym dziś tego auta na żadne inne, a wieloma już w życiu jeździłem. Perełka w koronie a w wersji coupe dodatkowo piękne auto. Polecam każdemu koneserowi dobrej i komfortowej jazdy.
Pomimo swoich lat, silnik chodzi rewelacyjnie. Cichy, elastyczny a do tego bezawaryjny. Dla mnie perełka.
Zastanawiam się czy nie lepszym rozwiązaniem w tych autach była by 5 stopniowa skrzynia biegów, jednak i ta fabryczna radzi sobie znakomicie.
To jak ten samochód się prowadzi, nie da się opisać słowami. W tym aucie płyniesz, a nasze rodzime dziurawe drogi, wydają się gładkim jak stół asfaltem.
Nie mam zastrzeżeń co do widoczności. Słupki przednie idealnie rozstawione, nie przeszkadzają w obserwacji drogi, brak słupków bocznych jeszcze uatrakcyjnia jazdę.
20 letni samochód z klimatyzacją. Dla mnie bajka. Nie wyobrażam sobie w ciepłe letnie dni jazdy tylko z otwartymi szybami.
Na przednich siedzeniach siedzisz jak król, pasażerowie z tyłu już mają zdecydowanie gorzej. Dla mnie to minusem nie jest, gdyż tylne siedzenie przeznaczone jest dla czworonoga.
Z zewnątrz dochodzą tylko delikatne dźwięki ulicy. W aucie cichutko, że na pewno usłyszysz kiedy trzeba zjechać na postój bo pasażerowi burczy w brzuchu.
Mówiono mi, że tych aut się nie gazuje. Jeżdżę blisko rok na gazie, a auto sprawuje się genialnie. Owszem spalanie gazu w mieście sięga zimą 17-18 litrów, jednak przeliczając to na benzynę jest to zaledwie około 9 litrów. Czy to dużo czy mało? Dla mnie do zaakceptowania.
Wprawdzie na aukcjach można kupić ten model i za 6 tyś., jednak warto poszukać i czasem dopłacić, aby znaleźć naprawdę zadbany egzemplarz. Tak czy inaczej, komfortowe auto za 15 tyś.? Wydaje się niemożliwe, a jednak.
20 letnie auto niestety ma też swoje wady. Zaczynają szwankować drobne elementy głównie związane z elektroniką, podajnik pasów, antena elektryczna, ogrzewanie tylnej szyby.
Poważne usterki. A co to takiego? Zamieniłem 4 letniego Renault Scenic na 20 letniego w124 i kamień mi z serca spadł. W aucie prócz wymiany płynów eksploatacyjnych (olej silnika, olej skrzyni biegów, płyn chłodzący) nie było jak do tej pory nic robione.