Silnik, jeśli jest utrzymywany w odpowiednim stanie pracuje naprawdę ok. Przy 300tys. km mozna na nim postawić pełną szklankę wody, nie wyleje się-sprawdzone. Elastyczność w połączeniu z automatem całkiem niezła, myślę, że w manualu byłoby lepiej.
Automat jak to u Mercedesa-nieco leniwy, potrzebuje trochę czasu na zrzucenie 2 biegi w dół, ale ogólnie jest naprawdę dobrze.
Mam zawieszenie sportline. Niezły kompromis między komfortem a sportem. Chociaż do sportu jest sporo za miękki. Ale i tak jest nieźle.
Jak na coupe-całkiem dobrze, ale mogłoby być lepiej. Spore martwe pola w lusterkach, zwłaszcza w prawym.
Wszystko jest tam, gdzie powinno być. I o to chodzi!
Szybko się nagrzewa. Przy uchylonym szyberdachu szybko \"odparowuje\". Dodatkowo grzanie tyłka-nie chce się wysiadać.
Z przodu dużo miejsca, chociaż mam wrażenie że przez elektryczną regulację zakres przednich foteli jest trochę ograniczony... Z tyłu wiem, że zmieszczą się osoby mające ok. 180cm wzrostu, a poza tym nie interesują mnie miejsca z tyłu-toż to coupe!
Jest tak jak powinno być. Znaczy znowu Mercedes.
Dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają. Jeśli kupiłeś/chcesz kupić 300CE na KE-Jetronicu z gazem-to twój problem. Męcz się z tym.
Pali tyle ile musi. Chcesz auta ekonomicznego-odpuść sobie...Bo będzie bolało. A kupować 180PS żeby jeździć jak emeryt...? Bez sensu.
Ceny części śmiesznie niskie, nawet zakup w ASO nie ruinuje budżetu.Uwaga na mechaników-niektórym tylko się wydaje że potrafią. A tak naprawdę auto jest bardzo proste w swej konstrukcji.
Pomijam egzemplarze za 5-10tys. zł. Z jakiegoś powodu tak mało kosztują. Chcesz być naprawdę zadowolony? Szykuj od 15tys. wzwyż. Ale oczywiście okazje się zdarzają...
Pęknięta linka wysuwająca tylną roletę-60zł w ASO. Przepalona żarówka, itp.
Jeśli auto nie było skatowane elpidżi i było na bieżąco serwisowane to nic złego nie powinno się dziać.