: Dostawczak z możliwościami osobówki.
: stacyjka źle fabrycznie dokręcona.
Poza irytującymi drobiazgami, których po Mercedesie się nie spodziewałem, to ogólnie bardzo dobrze i kilka miłych zaskoczeń. Zwłaszcza właściwości jezdne.
Kultura przeciętna, ale dynamika jak na masę tego pojazdu całkiem zadowalająca.
Jedna z najlepszych skrzyń biegów na jakich jeździłem.
Byłem wielce zaskoczony tym, że trzyma się drogi o wiele lepiej niż przeciętna kilkuletnia osobówka. Poza tym ESP sprawdzone - wpadając 90km/h w zakręcie na lód była tylko szybka kontra (prawie wybity bark) i resztę zrobił sam. (Po wyjściu na prostą hamowałem do zera ze 150-200m)
Jedynie przy manewrach trudno wyczuć gdzie się kończy i zaczyna. (Po przyjeździe z salonu tylna lampa przestała istnieć)
Przy normalnej jeździe wszystko pod ręką. Jedynie ogrzewanie i nawiew powoduje potrzebę schylania się.
Rewelka. Parę sekund i wszystko widać. Ciepełko ok, zazwyczaj na 2/3 możliwości zimą.
No nie ma się do czego przyczepić. Jedynie w wersji ze ścianką za kabiną nie da się całkiem odsunąć i pochylić fotela. Brakuje dosłownie 2-3cm, ale ja do niskich i szczupłych nie należę.
Dostwaczak, a cichy.
Jak na gabaryty i możliwości, to dopiero stałe przekraczanie 120km/h da się odczuć w portfelu na stacji paliw. Przeglądy niby drogie, ale wypadają mi co jakieś 35-40tkm, więc relatywnie tanio wychodzi.
Daję przeciętnie, bo jakość nieco do życzenia pozostawia, a tanio nie jest. Natomiast walory użytkowe i właściwości jezdne warte ceny.
Pasy bez przerwy się psują, szwankują el. okna i trzech ludzi potrzeba do otwarcia maski. Coś zawieszenie też niezbyt trwałe, ale jeszcze nie zaglądałem, tylko słychać.
Odpukać - praktycznie brak. Tylko raz nie odpaliłem bo... stacyjka wpadła w środek deski rozdzielczej.
- zużycie paliwa dla silnika 111 CDI 116KM 85kW