Z samochodu jestem zadowolony. Wspaniała elastyczność na trasie, zwrotność w jeździe miejskiej. Duża ładowność i przesteń bagażowa. Dobrze się też spadził w wyjazdach turystycznych (cztery osoby i duuużo bagażu.
Kultura pracy wzorowa. Jedna poważna awaria: pęknięcie tarczy napędu pompy wtyskowej (wada materiałowa)!! Dla mnie kompromitacja marki. Elastyczość doskonała (u mnie na IV biegu od 60 do 100 km/h tylko 9,1 sekundy) Jak na auto dostawcze to rewelacja.
Dobrze zestopniowana. W zimie rano ciężko wrzucić jedynkę i dwójkę. Potem o.k.
Wspaniałe zachowanie na zakrętach. Trwałość doskonała przedniego zawieszenia. Łączniki stabilizatora wymieniam średnio co 50tyś km, tylko raz wymienione gumy na stabilizatorze.
Lusterka powinny mieć lepsze wkłady.
Tylne fotele powinny być wygodniejsze. Pozycja kierowcy bez zarzutu.
Parowanie przedniej szyby. Nogi nie marzną nigdy! Silnik w zimie osiąga temp. po 3 km i już robi się ciepło wewnątrz. Dmuchawa cicha tylko na 1 i 2.
Miejsca aż nadto.
Wewnątrz cicho tylko do 100 km/h, potem robi się głośno. Słychać pracę tylnego zawieszenia.
W odniesieniu do przbiegu to tani w eksplatacji. W ASO nie robię przeglądów.
Polecam.
Zbyt pasowne mocowania tylnych siedzeń utrudniają szybki ich ponowny montaż.
Za słabe przeguby w tym modelu. Średnia trwałość to 40000-60000 km. Słaba powłoka lakiernicza po sześciu latach wytarte progi wewnątrz, ogniska korozji na krawędziach drzwi i klapy. Fabryczny imnobilaizer padł po 3 latach (zwarcie w centralce). Turbosprężąrka wytrzymała 290000 km.
- zużycie paliwa dla silnika 2.3 CDI 100KM 74kW