Ocena kierowcy - Mercedes Viano Van

peter, 17 lat temu
Silnik 3.0 CDI 204KM 150kW
Rok produkcji 2006
Mercedes Viano Van 3.0 CDI 204KM 150kW 2004-2010 - Oceń swoje auto
Szczerze moge powiedziec ze to naprawde bardzo dobry samochod (mam na mysli Viano produkowane od 2006r. gdyz przeszlo lifting). Mialem Viano z 2004 roku i nie bylem z niego zadowolony powodem byly trzeszczace plastiki i fotele, ktore w dodatku byly twarde(tylko te z tylu), slabo wyciszone wnetrze i twarde zawieszenie. Teraz kupilem sobie Viano 3,0 CDI Ambiente i musze Wam powiedziec ze teraz to jest dopiero jazda! I nie chodzi mi tu tylko i wylacznie o silnik ktory jest naprawde doskonaly (mocny, cichy, oszczedny) ale i o poprawe zawieszenia, troche foteli(sa troszeczke mieksze), radioodbiornikow, wzkaznikow, elektr. przesuwnych drzwi,nowym stoliku, zastosowaniu lepszego Audio, poprzez silnik 3,0 CDI jest znacznie ciszej w srodku, a dzieki miekszemu zawieszeniu znikaja problemy z trzeszczacymi plastikami. Moje Viano zostalo wyprodukowane w 2006r. a kupilem je w 2007r. jest ze stycznia br. ma przejane 50 tys. km i jest niezawodne i bezusterkowe. Dalsza wada nadal polega na troche zbyt twardych plastikach(ale nie trzeszczacych). Bardzo polecam!!!
Automat(byl w standardzie), jest dobry. Szkoda ze merc nie pomyslal o 7-G TRONIC
Zawieszenie jest dosc miekkie, nie trzesie tak jak wczesniejszych egzemplarzach
Mam klime na podzial przod/tyl bardzo dobrze chlodzi i nagrzewa.
Z tylu posiadam kanape, dwa fotele i stolik. Jest fantastycznie. Do tego ma duzy bagaznik.
Na 4+.
Jak na ta mase i tak duzy silnik na 4-.
Nie narzekam. Wlasciwie nic nie mialem do naprawy.
Nic mi sie w nim nie zepsulo.
Mercedes Viano Van