zawsze kochałem merca i ze sprintera jestem zadowolony ale ostatnio vito tak dało mi sie we znaki, że kupilem sobie dodatkowo lt 35 2.5 tdi \'02 i... wiecej nie chce merca. jedyna wada a dla nie których byc może zaleta - to mniejszy prestiz jak sie podjezdża do klienta. mało pali: 8 litrow on naprawde da sie osiagnąc, sztywniejszy w koleinach a reszta paki jak w mercu.
witam wszystkich uzytkownikow busów. mam 313cdi max wypasionego: klima, webasto, 6 biegów \'automat\' troche elektryki. auto sam przyprowadziłem z niemiec i odrazu zabezpieczyłem antykorozyjnie:nadkola, duzo oleju, smarow wynik: zadnej korozji!!! pali praktycznie zawsze 10 ltr
6 cio biegowy tiptronic. zawiódł 1 raz. nie zredukował z 6 biegow i tak trzeba było wrócic do domu. holowanko do serwisu i... przepalił sie przekaźnik. pozatym super - naprawde polecam
przy maxie i ladowaniu ok. 2 ton koniecznie trzeba wzmocnic/dołozyc resor. amorki tył mozna wymieniać co 20-30.000 km.
brak schowków!!! sproboj położyc teczke z dokumentami! mam fotel pneumatyczny wiec super ale osoba w srodku (3 osobowy) ma przechlapane na dłuższej trasie
mam klime i webasto wiec jest o\'k. ale te łamiące sie kratki - nie do przyjęcia
nie mam co zrobic z lewym łokciem - prawy ma podłokietnik
10 non stop ale od samego początku bierze oleje. od wymiany do wymiany musze dolać 2 ltr bo zapali mi sie kontrolka. zaznaczam, ze nigdy auta nie przegrzałem i nie jest ganiane max 120 a ładunek 2 tony to nie ładunek.
centralny zamek - nigdy nie mam pewnosci czy jest zamkniete, uchwyt na kubki - chyba nie działa u nikogo, łamiace sie kratki wentylacyjne,
handluję częsciami więc powiem tak: jak jezdze po mechanikach to u kazdego stoi cdi,tdi; wtryskiwacze, pompa wysokiego cisnienia. ja w sprinterze nie mialem takiego problemu bo uzytkuje go od nowości i dbam zwłaszcza o paliwo ale kupilem uzywanego vito cdi 108 \'99 i porazka padło wszystko co mogło: pompa wysokiego cisnienia, wtryskiwacze wypłukały podkladki miedziane i tylko jakims cudem udalo mi sie je wyjac bez uszkodzenia glowicy. ogólnie wiec polecam tylko zadbane cdi
- zużycie paliwa dla silnika 213 CDI 129KM 95kW