POLECAM TO AUTO MIAŁEM TRANZITA DCATO I VW I WSZYSTKIE SIADAJĄ NIE MA PORÓWNANIA.
Najcichszy nie jest ale do najgłośniejszych też nie należy. 100% niezawodny. Na światłach rakieta osobówki czasami zostają dużo z tyło albo jakiś tranzit. Z ładunkiem 3,2 t rade daje i na światłach wstdu nie zostawia. Jak na ten przebieg jestem zadowolony.
Mogli by sie lepiej postarać ale w porównaniu do innych osobówek to bajka.
Prowadzi sie dobrze jeśli mam ładowność 1,5-2,0 t. i w zakręty wchodzi ładnie przy większych prędkościach. Lecz mój ma wzmocnione resory i jest baaardzo wysoko zawieszony i na pusto jazda do bezpiecznych nie należy.
Widoczność idealana mam model średni bez szyb ale widoczność super.
Doskonała!!!!!!!!!!
Klimy nie mam!!! :( ALE OGRZEWANI W ZIME SUPER SIE SPRAWUJE!!
Przestrzeń super lecz środkowy pasażer za dużego komfortu nie ma i za to nikt nie chce siedzieć w tym miejscu:)
Przecientne lecz przebieg ma duży a tak do 250tys to aż chciało sie słuchać tego silniczka z sper głosem i mocą turbinki.
Pali bardzo mało wszyscy sie dziwią ale wychodzi mi 9,8l. na 100 przecientnie w mieście dchodzi do 11,4 a na trasie 8,2 a więc jak na busa 2,9td to mało osobówki z silnikami 2,5 spalają 11-12 :) przglądy co równe 10tys. wymiana oleju i filtrów wszystkich a jeśli coś stuka czy trzeszczy i należy wymienić odrazu bez zwlekania jade do mechanika który jest tani i bardzo solidny najlepszy w kraju i w promieniu 100km. od piotrkowa wszyscy tam jeżdżą goluch merc serwice polecam!!
NIE MA NIC ZA DARMO ALE LEPIEJ DAĆ 10TYS WIĘCEJ NA ROCZNIKU W PORÓWNANIU Z INNYMI NIŻ JEŹDZIĆ CO TYDZIEŃ DO MECHANIKA .
Mało co sie psuje mam wersje ze wzmocnionym podwójnym resorem ładuje nawet 3,5t czasami na naszych polskich drogach strzelają na tych dołacha le coś za coś. Najgorsza wada to chyba tylne zawiasy co 3 lata do wymiany każdy tak ma .
000000 USTEREK POWAŻNYCH NIC NIE POSZŁO OD 1999R. małe problemy ze sprzęgłem i to wszystko.
- zużycie paliwa dla silnika 2.9 TDI 120KM 88kW