: Ruda szamie ale ponoc tylko auta przed liftem
: Airmatic
Układ hamulcowy
: czesto zuzywacjace sie klocki hamulcowe z tyłu
fajne wyposażenie w rozsządnych pieniadzach. fajny wyglad. bezawaryjne auto jak na konkurencje.
silnik daje rade ale przydaje sie chip 220-230km juz zbiera sie bardzo dobrze. silnik małoawaryjny ponad 100tys km zrobiłem w ponad rok. Jednym problemem był zapychający się egr przez co auto kopciło na czarno koszt 850zł. Musiałem tez czesto wymieniac filtr powietrza 8-10tys km bo sie zapychał i auto traciło na mocy i spalanie szło w góre.
stary automat 5 biegowy dośc wolny mogło by być lepiej
auto bardzo dobrze sie prowadzi zwlaszcze dzieki airmatic. bardzo dobry skręt starym autem a8 d2 do garazu lamałęm sie na 3 razy s-ką na raz.
z przodu widocznosc bardzo dobra gorzej z tyłem ale przydaja sie czujki parkowania
wszystko czytelne choc komputer i command mogł by byc lepiej i bardzej ergoniomicznie zrobiony ale czego oczekiwac od 17 letniego auta
No z klimą już nie jest tak wesoło nie wiem jak w innych ale u mnie nie schładala zbyt dobrze powyzej 40 stopni na zewn nie zdawałą egzaminu. ogrzewanie ok choc dlugo sie nagrzewa auto w zimie
szczerze oczekiwalem wiecej miejsca jak na s-klase nie w L to troszke mało powiecmy ze gdy ja siedzialem z produ 2 metry i syn styłu tez okolo 2 metrow to tak na styk
w kabinie na autostradzie fajnie cicho ale tylko do 3 tys obrotow powyzej slychac silnik dosc mocno ale rowniez na swiatlach na wolnych obrotach go slychac
Jazda do pracy 20km w tym pierwsze 10km pomału a potem butowanie 8l/100km. Wyjazd do chorwacji średnia prędkosć 115km/h żona osiągneła 5.2l 4 osoby na pokładzie pełen bagażnik :) Auto nie pali dużo jak na moc i masę. Gdy jezdzi zona normalnie bez szaleństw osiąga około 7l. Mi nie schodzi poniżej 8l... W miescie gaz w podlodze od świateł do świateł pierwszy to już około 11-12l z klimą a normalnie po mieście to trzeba liczyć 8.5-9l. Polecam ten silnik "niedrogi" w ekspolotacji w porowaniu z konkurencją. 5 biegowa Skrzynia troche go przymula ale i tak jest dobrze.
auto klasy premium super wygladajace z bajerami ktorych niektore auta do dzis nie maja za mniej niz 20 tys zł? Uwazam ze król jest jeden. Najgorszym a zarazem najfajniejszym jest airmatic drogi w utrzymaniu zwlaszcza na polskich drogach ale wart swojej ceny amortyzacja najlepsza!
ponad 100tys km jedna drobna usterka: czujnik swiatła stopu auto sie unieruchomiło i mechanik musiał przyjezdzac albo laweta. znajomy mi to zrobił w 5 minut. koszt orginalnego czujnika (kupowany w DE) 8 euro.
Egr 850zł , Airmatic a dokladnie miechy chyba 800 albo 900zl sztuka
- zużycie paliwa dla silnika 3.2 (320 CDI) 197KM 145kW