Ocena kierowcy - Mercedes Klasa R Off-roader

T-M, 3 lata temu
Silnik 350CDI 4-Matic 7G-Tronic 224KM 165kW
Rok produkcji 2009
Mercedes Klasa R Off-roader 350CDI 4-Matic 7G-Tronic 224KM 165kW 2009-2010 - Oceń swoje auto
Kupując ten samochód wiedziałem czego chce byłem gotowy spełnić swoje marzenie sprzed lat
Silnik w bardzo dobry wymiana oleju i wszystkich filtrów co 10000 i jedyna usterka to pęknięta podkładka wtrysku-hałasował,kopcił,lecz powoli dojechał 12km do swojego mechanika.Od około 23tys km zrobiony profesjonalny program w modpro w bielsku seryjnie wyszło 231KM i 513NM po programie bespieczne dla silnika (po wszelakich testach począwszy od wtrysków przez turbo przepływki pompę skończywszy na skrzyni) wyszło 282KM i 586NM niestety skrzynia ogranicza możliwości
Pomimo zwiększenia mocy pracuje płynnie nie szarpie nawet po przejechaniu 700km nadal bez zmian.
Komfortowy lecz drogi,wymiana miecha w zeszłym roku w lutym to koszt 890zł bilstein a w tym 1480 no chore.Kayaby są tańsze lecz chciałem mieć takie same na osi poza tym nic kompletnie
Jak go sprowadzałem był bez ryski teraz trochę delikatnych odprysków posiada jest takie chamstwo że szkoda gadać potrafi jakiś Janusz zaparkować na miejscu obok Ciebie i od przeciwnej strony zostawi metr żeby żona wysiadła a od twojej 30cm otwiera uderza ci w auto zamyka drzwi ogląda swoje bierze slinę na palec i je poleruje a jak mu powiedziałem że teraz moja kolej żeby obić mu samochód powiedział że dzwoni po policje
akwarium
Jak to mercedes kilka przycisków jedna manetka od wszystkiego
Duże auto z ogrzewaniem nie ma problemu zaraz po starcie grzeje grzałka latem trochę potrwa zanim schłodzi bo jak się skóry nagrzeją jest źle
6 dorosłych do 180cm spokojnie
na autostradzie przy wyższych prędkościach słychać szum wiatru lecz nie przeszkadza w spokojnej rozmowie napewno jest ciszej niż w superbie 3kombi
Wiedziałem co kupuje części jak w audi czy bmw nie jest to ford fiat czy dacia.Spalanie czy duże chyba nie skoro superb słabszy i mniejszy pali 10l a r-ka na tym samym odcinku pali 12.Zaskakuje w trasie 730km z kołobrzegu do bielska w 6g i 6min średnia prędkość 150km/g a spalanie 9,7 mówi samo za siebie (oczywiście dane po chipie)
Drogi w zakupie a przez to że jest mało popularny traci na wartości mi to nie przeszkadza bo nie sprzedaje moje auto marzeń
Nic poza tą uszczelką,wymiany robione na czas bez problemu

On - zużycie paliwa dla silnika 350CDI 4-Matic 7G-Tronic 224KM 165kW [l/100km]

10,0