: 190KM na auto 2,3ton radzi sobie zadziwiająco dobrze
auto bardzo dobrze się prowadzi, szczególnie z airmatic
miałem kilka dużych aut ale dopiero w tym jazda to przyjemność.W bagażniku troche za wysoko podłoga , ale OK
wyciszenie mogłoby byc lepsze. do 120km/h cisza potem trochę gorzej powyżej 160km/h szczególnie ale to wada wszystkich dużych aut,szczególnie przy dużych wiatrach
spalanie latem ok 10 l średnio, większość w miescie to wynik OK. Poza miastem można spokojnie zejść do 8,5-9 l /100km przy jeździe do 120km/h. Na autostradzie przy 180km/h-11,5l
przebieg prawie 100tkm, auto użytkowane często na krótkich i bardzo nierównych drogach, i prawie żadnej usterki do tej pory.
mój egzemplarz sprowadzony z Niemiec ze sprawdzonym przebiegiem serwisowane do końca- to najważniejsze.Niektórzy kupują te auta bez oryginalnej ksiązki serwisowej, z odmłodzonym przebiegiem \"okazje\" sprowadzone z Włoch lub Szwajcarii, potem narzekają.Auto niemieckie wyprodukowane dla Niemca zawsze będzie lepsze od sprzedawanych poza D. Zauważyłem to na przykładzie kilku poprzednich aut , które zawsze sam sobie sprowadzałem z D i nigdy nie było z nimi żadnych problemów
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 CDI 190KM 140kW