Ocena kierowcy - Mercedes Klasa M W164 Off-roader

Jacek, 2 lata temu
Silnik 4.0 V8 (420 CDI) 306KM 225kW
Rok produkcji 2008
Mercedes Klasa M W164 Off-roader 4.0 V8 (420 CDI) 306KM 225kW 2006-2008 - Oceń swoje auto
Układ elektryczny
Ogólnie fajny innym może się nie podobać zależy co kto lubi myślę że wciąż się prezentuje bardzo dobrze
Silnik rewelacja moc piekielna nie ma porównania do v6 ale nikogo tutaj nie chce obrażać mój jest po chip tuningu już dawno zaraz jak kupiłem i o wiele mniejsze spalanie A jazda nie samowita nie jedena osobówka może się zdziwić najbardziej śmieszy mnie jak jadę sobie autostradą i ktoś mi miga żebym mu zjechał A ja lecę sobie 160 nie raz się zdziwił jak został daleko w tyle pozdrawiam tych narwańców ale ta ponad dwu tonowa maszyna z tym silnikiem robi swoje
Super nic dodać nic ująć po prostu jest tak zgrana żeby jej nie uszkodzić ponieważ moment obrotowy jest ogromny
Rewelacja tryb sport A normalny też świetnie dopracowany jest różnica w prowadzeniu obniża się auto na sporcie i roni się twarde tak żeby w kulach można było lepiej podróżować naprawdę robi robotę
Cóż powiedziedz jak dla mnie ok mimo upływu lat nie uważam że posiadała się zbyt wiele wygląda dostojnie i reprezentacyjne mój jest czarny i szyby też oryginalnie ciemne świetnie wygląda
Bardzo dobra jest to SUV więc pozycja za kierownicą bardzo dobra
Ok.nie będę się rozpisywał
Ok
Przestrzeni jest pod dostatkiem ustawienia foteli bardzo dobre u mnie regulacja w każdej pozycji i wydłużenie siedziska i wszystko innych bajerów na pewno nikt nie będzie narzekał siedzi się świetnie długie trasy wysiadam tak jak wsiadłem bardzo wygodne siedzenia
Wyciszenie jest bardzo dobre nawet przy większych prędkościach jest cicho bardzo dobrze wyciszony powiedział bym.ze lepiej od konkurencji A nowe volvo xc 90 to jakaś porażka z wyciszeniem jak w traktorze głośno
Powiem tak.jak dbasz tak masz ja radzę wymieniać olej co 12000 tyś najpóźniej i nie będziesz miał problemów A napeno samochód się owdzieczy nie jest to tani w utrzymaniu samochód ale nie jest też aż tak drogo nie mówię tutaj o ASO bo tam.jest drogo ale normalny dobry mechanik znający się w temacie nie zniszczy Twojego portfela A wcale nie zrobi gorzej niż w ASO
Ok tak.jak.pisalem mój jest po chip tuningu i spalanie też jest powiedział bym sporo mniejsze i moc jest lepsza więc spala mniej jeśli ktoś planuje kupić z takim silnikiem polecam trochę dodać koni i będziecie mega zadowoleni możecie podróżować normalnie ale również po nacisieniciu gazu ten samochód zmieni się w drapieżnika moc jest nie samowita i nie wydrenuje waszego portfela aż tak bardzo jak niektórym się zdaje pozdrawiam miłośników ML
Jakieś drobiazgi się znajdą ale to nie deklaruje tego samochodu ponieważ nowsze samochody robią wcale nie lepsze A powiedział bym że coraz gorsze
Nie wystepowaly u mnie poważne usterki szczerze polecam ten samochód jeśli ktoś lubi mercedesy takie jest to świetny samochód nie ma samochodów doskonałych ale naprawdę mogę z czystym sumieniem polecić ten samochód jako mało awaryjny

On - zużycie paliwa dla silnika 4.0 V8 (420 CDI) 306KM 225kW [l/100km]

9,2