Ocena kierowcy - Mercedes Klasa M W164 Off-roader

Andrzej , 14 lat temu
Silnik 3.5 V6 (350) 272KM 200kW
Rok produkcji 2005
Mercedes Klasa M W164 Off-roader 3.5 V6 (350) 272KM 200kW 2005-2008 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu : Samochod z polki Porsche Cayene i BMW X5. przy takim samochodzie obowiazkowe sa wszystkie dodatki , jasna skora szyberdach itp . swietna widocznosc, wyskoi samochod ulatwia wsadzanie dziecka do sedzionka dzieciecego. Polecam
Wykonczenie luksusowe , polecam bezowa skore i jasne wnetrze . Bardzo rozjasnia wnetrze. system keyloss - pelna wygoda . Do tego obowiazkowo samoczynnie otwierana i zamykana klapa bagaznika. Mam sytem pneu do podnoszenia i obnizania nadwozia. W polsce nie przydatne ale na autostradach system sportowy pozwala lepiej kontrolowac samochod przy 180 km .
Super przyspieszenie , dostosowywanie sie pracy silnika do stylu jazdy perfekcyjne. aby nagle przyspieszyc wystarczy na chwile wcisnac gaz na maksa , puscis i jeszcze raz i samochod wciska w siedzenie.
Na poczatku ciezko sie przyzwyczaic do wiekszego auta ale pozniej pelen luksus,
Wysoki smachod pozwala zobaczyc co sie dzieje przed samochodem wyprzedzanym.
Na poczatku przeszkadzalo mi ustawienie zmiany przekladni skrzyni automatycznej przy kierownicy - zdarzylo mie sie pomylic z wycieraczkami . Ale idzie szybko przywyknac .
Wow ,klimatyzacja elektoriniczna super efektywna , jestem pod wrazeniem strefy w tylnych siedzeniach.
Wow , dzieciak 8 lat jest w stanie spac wyciagniety na tylnejk kanapie . Podniesienie samochodu ukrylo most srodkowy przez to tylne srodkowe siedzenie moze spokojnie sluzyc doroslemu. Przestrzen kierowca - pasazer z tylu doskonala.
Przy 160-180 km , czuc ze jest to wysoki samochod i witr hula. Do 80 km trzeba otwierac okno aby sprawdzic czy silnik pracuje.
Ale nie tego oczekuje sie po tej furze
Zadnych skrzypow itp . Przy wysokich upalach raz zwariowala automatcznie otwierane drzwi bagaznika, nie chcialy sie domknac . Po zgaszeniu samochodu ponownie wrocilo wszystko do normy.
Zdnych usterek

Pb - zużycie paliwa dla silnika 3.5 V6 (350) 272KM 200kW [l/100km]