: pozytywnie odbieram wszystko w tym samochodzie
Mam 3 lata i jeszcze nim pojeżdżę. Nie opłaca się sprzedać, a doskonale spełnia moje oczekiwania. Radzi sobie w terenie, bez problemów można przyczepę pociągnąć, zabieram 7 osób na pokład, wymieniłem audio na bardziej hi-endowe. Części używam tylko dobrej jakości lub oryginalne. Ich cena nie odbiega od zwyczajnych osobówek. Ml-ek przejedzie z 400-500 tys tylko trzeba o niego dbać.
Żadnych problemów. 40 tys na gazie, silnik pracuje cicho i równo. 2 tonowe auto z tym silnikiem nie jest może F1, ale do normalnej jazdy w zupełności wystarczy. Obojętnie czy załadowany po dach, czy pusty idzie tak samo.
Odstaje od nowszych skrzyń, ale zmienia ładnie. Przy kick-downie zwiesza się na 2 sekundy, ale jak zredukuje to już idzie :)
Zmieniłem teraz po raz pierwszy amorki i to tylko z przodu. Tył jeszcze całkiem sprawny. Nie rozumiem problemów z zawieszeniem. Raz wymieniłem jakieś gumy i mam spokój. Przebieg 150 tys a zawieszenie bdb.
Żadnych problemów. Duże szyby i w moim modelu przed liftem ogromne lusterka. Doskonale przydają się podczas jazdy z przyczepą.
Jak w starym dobrym mercedesie. Nie ma fajerwerków, ale wszystko na swoim miejscu. Po chwili wiadomo gdzie i co jest.
Moment nagrzany i w moment wychłodzony. Brakuje trochę nawiewów osobnych i regulacji z tyłu. Po lifcie ten minus o ile wiem naprawiono.
dwa rzędy znajdą wystarczająco miejsca dla siebie. Ja mam jeszcze trzeci rząd, tam mniej komfortowo, ale bardzo się te dwa fotele przydają.Fotele mają słabe trzymanie boczne w mojej opinii.
Jak na terenówkę nie mam uwag.
Benzyna sporo, gaz sporo :) ale 2 tony mają swoje prawa. Przy bardzo spokojnej można sporo zaoszczędzić.
Używany można kupić tanio. Ja swojego szukałem jednak bardzo długo. Ciężko o bezwypadkowego ml-ka w Polsce, więc ściągnąłem go z niemiec a i tam nie było łatwo. Ale może dzięki temu bardzo chwalę ten model mercedesa.
Trochę skrzypiały plastiki z tyłu, ale mała kosmetyka i po problemie. Kontrolka trakcji się zapalała wystarczyło oczyścić styki od błota. Nie mam z mlkiem problemów.
Żadnych poważnych usterek nie odnotowałem
- zużycie paliwa dla silnika 3.2 V6 (320) 218KM 160kW