nie mam uwag. mam 2 lata i zastanawiam się nad zakupem nowszego, ale też ML. W lekkim terenie radzi sobie doskonale. Gorzej w ciężkim błocie, ale w 90% winne są szosow opony, które mam założone.
W gazie z instalacjąBRC po drobnych problemach na początku teraz chodzi wyśmienicie. silnik pracuje równo i radzi sobie całkiem nieźle z tym kolosem. oczywiście jak ktoś oczekuje wyścigówki to się zawiedzie.
żadnych problemów, zmienia płynnie.
Trzeba wziąć pod uwagę, że wysoko ma punkt ciężkości i lubi pobujać w zakrętach. jak to wiemy, nie sprawia nam żadnych problemów.
widoczność w każdą stronę bardzo dobra.
wszystko na swoim miejscu i bez instrukcji wiadomo co do czego. nie ma może ekstrawagancji i świecidełek, ale jak kto lubi.
zimą po chwili jest ciepło, nie miałem problemu z dogrzaniem auta nawet w mrozy. latem klima schładza do 5 stopni ;)
wszyscy poczują się jak w domu, dużo z boku, na nogi i nad głową, czego chcieć więcej.
mogłoby być ciszej, ale same opony 255 toczą się z niewielkim hałasem.
niecałe 20l gazu w mieście bez oszczędzania 15l w trasie 140-150 km/h, delikatna jazda to nawet 11 litrów w trasie wszystko gazu. w benzynie jeszcze mniej.
dobry model trochę kosztuje, masa rozbitków na rynku.
czasami odzywają się pierdoły w stylu przełącznika szyby, zapali się kontrolka EBD/BAS/ESP (wystarczy oczyścić styki), skrzypią plastiki (silikon załatwia sprawę), ale przez 2 lata żadnej poważnej usterki.
brak
- zużycie paliwa dla silnika 3.2 V6 (320) 218KM 160kW