Wg. Mojej opinii najlepsze auto z dostępnej na rynku konkurencji (porównywałem nowe BMW 5 i Audi a6). Silnik i skrzynia biegów zrobiła na mnie największe wrażenie. Na słowa uznania jest tez poziom wyciszenia zarówno silnika jak otoczenia.
Kultura pracy i osiagi a przy tym apetyt na paliwo na wielki plus. Samochód spała średnio 8 litrów PB. Dzięki dużemu momentowi obrotowymu (350nm dostępnemu od chyba 1200 obrotów) ciągnie od dołu jak silnik wysokoprężny, a skrzynia bardzo przewidywalnie i sensownie współpracuje z silnikiem
Coś wspaniałego. 9 biegów które są niezauważalnie szybko i płynnie zmieniane. Dostępne tryby jazdy od eco do sport+ pozwalają dostosować prace układu napędowego do swoich potrzeb.
Mam wersje ze zwykłym zawieszeniem bez pneumatyki, która moim zdaniem jest idealnym kompromisem między sportem a komfortem. Układ kierowniczy bardzo precyzyjny.
Auto jest duże wiec manewrowanie jest w pewnym stopniu utrudnione, natomiast kamery 360 stopni bardzo ułatwiają i poprawiaja orientacje do tego jest dobry promień skrętu.
Ergonomia foteli przednich to ideał. Mam trochę ponad 190 cm wzrost a nawet przy dłuższych podróżach nie czuć zmęczenia. Umiejscowienia przycisków czy schowków nie oceniam, bo to kwestia przyzwyczajenia
Jest działa tak jak powinno.
Jak wyżej, miejsca jest pod dostatkiem nawet dla blisko 2 metrowca.
Subiektywny odbiór jest taki, ze to najlepiej wyciszone auto w klasie. Komfort akustyczny jest na b. Wysokim poziomie
Auto jest na gwarancji, która została przedłożona na 5 lat (5 gwiazdek za możliwość zapewnienia sobie spokoju i rozsądny apetyt na paliwo) Mam nadzieje, ze auto będzie bezawaryjne.
Jakość ocenie na kilku latach użytkowania. Narazie jest Ok
Nie oceniam zbyt niski przebieg