Niemiecki czołg robiący do dziś wrażenie, 7s do 100 zadowala. Co za tym idzie swoje pali, na dłuższe trasy wybrałbym silnik diesla, mi trasy się rzadko przydarzają.
Bezobsługowa jednostka, warto lać dobry olej - silnik ma już swoje lata, wycieków zero, zero poboru oleju niezależnie od sposobu użytkowania auta. U mnie rozrząd przy 245tys. km niesłyszalny. Wychodzi jednak błąd wałków rozrządu - szczególnie jak olej ma już najechane 10tys km. - póki co bezobjawowy - jak to powiedział mój mechanik jeździć obserwować!
Szału nie ma ale tragedii też nie ma, trzeba się do niej przyzwyczaić. U mnie wymieniany olej jak i płukanie konwertera znacznie poprawiły pracę skrzyni. Rzadko a jednak potrafi szarpnąć na redukcji z 5 biegu na 3. Poza tym bezobsługowa.
Bajka, bajka i jeszcze raz bajka. Przy niespodziewanych sytuacjach na drodze nieraz układ jezdny razem z 4matic pozwoliło uniknąć nieszczęścia. Oczywiście grunt to sensowne opony. Na śliskim bardziej zarzuca tyłem więc i pod marketem można się pobawić.
Po polerce oraz nałożeniu wosku lub ceramiki robi wrażenie na mieście. Rdzy zero, moje auto po wymianie sanek z tyłu w ASO jeszcze w USA.
Ogólnie rzecz biorąc dobra, posiadam wersje USA a co za tym idzie lewe lusterko bardzo przybliża - do przyzwyczajenia. Oprócz tego kamera, czujniki przód tył.
Ja 187cm za mną sporo miejsca, można jechac na wakacje w 5 osób - to jednak E klasa. Szukając na siłę wad bagażnik w głębi jest dosyć niski.
Sprawny układ klimatyzacji, szybko zaczyna działać. Warto odblokować tryby klimatyzacji u któregoś z fachowców od MB :)
To już pisałem czyt. ergonomia.
Można się spowiadać przy 140 km/h. Przy 200 km/h jednak już głośno.
Co do napraw mi się nie zdarzały, jednak trzeba mieć gruby portfel w razie W (tfu tfu)
Za 65tys. kupiłem auto które robi na każdym wrażenie i jeszcze nigdy mnie nie zawiodło.
W 3 lata użytkowania jedynie podnośnik szyby.
Oprócz rzeczy eksploatacyjnych nic.
- zużycie paliwa dla silnika 350 4MATIC 272KM 200kW