Ocena kierowcy - Mercedes Klasa E W212 Limuzyna Facelifting
Przebieg:
93 tys. km
Okres użytkowania:
3 lata
Wykończenie już nie takie jak w mojej poprzedniej 211 ale i tak jest bardzo dobrze. Jedyny mankament to schodzący lakier bezbarwny z polerowanych felg i ich erozja, co nie powinno mieć miejsca w tej klasie.
Wysoki moment na plus, dzięki temu ma się wrażenie , że silnik jest dosyć elastyczny.
Sprawdzona automatyczna 7 biegówka- wybierana celowo z braku miarodajnych informacji o 9-tce
19" trochę fałszuje odczucia , ale dzięki temu z kolei dobrze trzyma się drogi i lepiej czuje drogę na kierownicy
Bardzo ładna i niepodrabialne światła dzienne w wersji po lifcie. Duży bagażnik
Duże szyby i okna w liniach bocznych na plus. Lekko opadająca maska ułatwia ocenę tego co mamy przed autem.
Lekki niedosyt w trzymaniu bocznym foteli i czasem zdarzające się dotknięcie hamulca postojowego przy wsiadaniu
Nigdy nie sprawiało kłopotów i działa komfortowo
Przy wzroście 182 cm komfortowo na każdym miejscu. W 4 osoby spokojnie można wybrać się na drugi koniec Europy
Nie jest to S klasa ale jest dobrze
Przez złe doświadczenia serwisuję auto w DE, ceny na tym samym poziomie co w kraju z tą różnicą , że w kraju pewien jestem tylko tego że dostałem fakturę , a tam że usługa została wykonana i za nią wystawiono mi fakturę.
W tej klasie aut cena tego modelu dobrze odzwierciedla jego jakość.
Nie wystąpiły
Nie wystąpiły