: Pierwszy diesel dosyć mocny, jednak passat też dieselw V64motion lepiej się spisuje.
Przeniesienie napędu
Silnik nawet dobry, spalanie też nie takie duże, ale osiągi mogłyby być trochę lepsze, ogólnie silnikiem jestem zadowolony.
Spisywała się dobrze do 100tyś km, a później zaczęły się problemy, padła mi już na 120tyś km, a gwarancja skończyła się miesiąc przed tym wydarzeniem, mercedes za taką skrzynię żąda 15tyś zł, co jednak nie jest takim wielkim problemem dla właściciela merca, jeżeli jeszcze jak ja kupywał go nowego w salonie, co nie zmienia faktu że jest to dosyć drogie. Jednak na samochód o takiej cenie i takiej klasie, który kojarzy się z niezawodnością i luksusem nie powinno być takich usterek po tak małym przebiegu (był to automat).
Jak na napęd na dwa nawet nieźle, ale nie prowadzi się to tak dobrze jak np. PassatV64motion - którym jeździłem, czy Volvo V70 AWD, jednak jeżeli chcemy się pobawić też się nie nadaje przez wszystkie systemy, które niby wyłączone, też na wiele nie pozwalają, ogólnie jestem z układy jezdnego dosyć zadowolony.
Widoczność była ok.
Dla pasażerów z tyłu dosyć mało miejsca, ale z przodu bardzo dobrze, ja zresztą często jeżdżę sam.
Samochód wyciszony dobrze, ale mimo to za głośno słychać tego diesla.
Bardzo drogie przeglądy, naprawy i to często bo samochód nie jest tak jak to się mówi neizawodny. Zużycie paliwa było dobre.
Cały czas kłopoty z jakimiś bzdurkami.
Ze względu na tą skrzynię nie dostanie pozytywnej oceny.
- zużycie paliwa dla silnika 3.2 (320 CDI) 204KM 150kW