: Zaczyna go "chwytać" od dołu - wymaga konserwacji
: Często palące się żarówki
Samochód bardzo wygodny, kupił bym go jeszcze raz (ale 320 CDI)
Silnik sprawuje się dobrze. Jest elastyczny, nie ma problemów z wyprzedzaniem, a na trasie powiedzmy przy 100km/h (2000 obr/min) jest praktycznie nie słyszalny. Przy komplecie pasażerów - za słaby! Proponuję chip tuning. Mój samochód ma mały przebieg i nie miałem z nim żadnych problemów. Miejmy nadzieje, że tak już zostanie.
Skrzynia biegów sprawuje się bardzo dobrze! Bardzo płynnie zmienia biegi - jej praca jest niezauważalna. Miałem uraz do auomatów po przebojach w jednym z amerykańskich wanów, ale przez tego mercedesa przekonałem sie do ASB.
Bardzo dobre!
Ale:
Nie kupujcie wersji Avangarde :(
Ja takową posiadam - elementy zawieszenia 2,5 raza droższe niż w Classic i Elegant
Lusterka duże, samościemniające sie - JEST OK
Wszystko na swoim miejscu :)
SUPER, bez zastrzeżeń
Bardzo dużo miejsca. Nie jestem za wysoki (176cm) i mam wszędzie miejsca ile potrzebuję. Na tylnej kanapie można swobodnie małą imprezę zorganizować. Jednym słowem przestrzeń!
Przy prędkościach powyrzej 170-180km/h odgłos silnika troszkę drażni na dłuższą metę. Jeśli chodzi o prędkości "na trasie", to jest on praktycznie niesłyszalny. Przy 120 można swobodnie rozmawiać nie podnosząc głosu. W moim samochodzie mam szerokie opony 245/40ZR18, więc troszkę je słychać, ale nie jest to jakoś bardzo uciążliwe.
Mam jescze Opla Cosre 1,8 GSI - ten samochód prowokuje do szybkej jazdy - przez co koszty eksploatacji są wysokie.
Jeśli chodzi o mercedesa, to jeżdżę nim spokojnie, a on odwdzięcza się BARDZO niskim spalaniem (poniżej 6 litrów na trasie przy 110-120km/h)
Części w ASO bardzo drogie(dużo tanich używek)
OK
Co się zepsuło:
- Często palące się żarówki(tył, halogen, kabina)
- Rozleciało się gniazdko 12V w bagażniku.
- Uszkodził się zamek od klapki wlewu paliwa.
- Pompka i przekaźnik spryskiwaczy.
BRAK - Mniemy nadzieje, że tak pozostanie.
- zużycie paliwa dla silnika 2.7 (270 CDI) 177KM 130kW