Użytkuje mercedesa od 5 lat . Kupiłem z przebiegiem 111500 km . Na dzień dzisiejszy wymieniłem tylko trójnik z ogrzewania ( mały elektrozawór który puszcza płyn do nagrzewnicy ) , czujnik położenia wału i tyle .Coś odzywa sie z tylu przy zawieszeniu ale to drobnica . Czytałem wiele na temat tego modelu przed zakupem i miałem małe obawy co do awaryjności szczególnie elektroniki . Teraz z perspektywy czasu mogę śmiało powiedzieć że auto jest bezawaryjne mimo wielu opinii . Wniosek jest jeden , jeżeli kupuje się auto od handlarza który cofnoł licznik o 200 tyś. km , brak histori urzytkowania , do tego za niewygórowane pieniądze to niech się nikt nie dziwi że samochód ma wiele awari . Przed zakupem porównywałem ceny/ przebieg na zachodnich portalach internetowych i wniosek był taki że w Niemczech z oryginalnym przebiegiem samochód był droższy niż w Polsce a gdzie jeszcze akcyza i cała reszta opłat plus zysk handlarza ? Mój miał dwóch właścicieli , kupiony w polskim salonie .
Instalacja LPG Stag premium . Spalanie średnio 14/16 l gazu w mieście . Na trasie Ok 10/11 l gazu
- zużycie paliwa dla silnika 3.2 V6 (320) 224KM 165kW