Ocena kierowcy - Mercedes Klasa E W211 Sedan W211

Mariusz, 8 lat temu
Silnik 3.2 V6 (320) 224KM 165kW
Rok produkcji 2003
Okres użytkowania: 5 lat
Mercedes Klasa E W211 Sedan W211 3.2 V6 (320) 224KM 165kW 2002-2005 - Oceń swoje auto
Silnik : Auto zakupiłem od chrzestnego za symboliczne pieniądze.Wujek auto miał od nowości,ja wziąłem od niego przy przebiegu 350tyś.Założyłem gaz bo wiadomo 3,2 benzyna.Auto na gazie spisuje się rewelacyjne,a obecny przebieg to 453tyś i silnik jak nie brał oleju tak dalej nie bierze.Jak czytam co niektóre komentarze to po prostu nie wiem gdzie i od kogo wy te auta kupowaliście.Raz chodziłem po komisach i przeważnie tam przebiegi koło 200tys i one są w dużo gorszym stanie niż mój z 450tyś więc wniosek nasuwa się jeden,te auta muszą mieć ponad pół miliona i kupi taki Józek takie auto,myśli że ma 200tyś i coś mu się popsuje a pózniej jaki to mercedes zły.Mercedes w211 nawet przy przebiegu pół miliona nie wygląda na auto zużyte,co wykorzystują handlarze kupując taki w niemczech i pózniej cofając liczniki o połowę.Miałem bmw e60 i to dobre auto,ale jeśli chodzi o niezawodność to w moim przypadku mercedes bije na głowe bmw.W mercedesie silnik nawet deka oleju nie bierze a bmw mi brało.Silnik 3,2 benzyna uchodzi w niemczech za jeden z niezawodnych benzyniaków,chociaż mercedes zawsze miał silniki na wysokim poziomie i to się do dziś nie zmieniło.Miałem wiele samochodów,ale mercedesa w211 e320 uważam za najlepszy jaki miałem w życiu.Wujek opowiadał mi że jechał w niemczech taxi mercedesem w211 które miało 720tyś przejechane
Bardzo dobre auto
Silnik 3,2 benzyna uważam za jeden z najlepszych jeśli chodzi o niezawodność.Nawet silniki BMW mu nie dorównują niezawodnością
bardzo dobra
Mógł by być bardziej czuły,ale to mercedes i wiezie komfortowo,dlatego wybaczam mu to
Bmw to komfortowe auto,ale mercedes to najwyższa półka
dobra
super