Układ hamulcowy
: Jak to w dużym silniku duże klocki i tarcze, a hamuje w miejscu :P Miałem okazję ostatnio przetestować :P
Jest to bardzo dobre auto pod względem, że je kupimy dobre, a nie kupę złomu. Auto bardzo żwawe, nie pali za wiele, wygodne i gwiazda z przodu :P
Silnik jak w każdym Mercedesie mruczy pięknie ;P Ludzi, którzy uważają, że to chodzi jak traktor powinno się wysyłać do dobrych zakładów, a jak nie lubią tego dźwięku to niech słuchają benzyny :P
Osiągi tego silnika są bardzo dobre, jego moc czuć tak na prawdę dopiero dając gazu powyżej 140km/h Wtedy to jedzie, a kick-down przy 180km.h hmm...bezcenne :P
Skrzynie biegów jest bardzo dobra, gdy jest dobra. U mnie nie jest jeszcze tak źle, chodź raz na jakiś czas potrafi szarpnąć sobie, przeważnie, gdzy dam mu w gaz, a nagle przestaje wyprzedzać i wtedy zwalnia z obrotów i wrzuca wyższy bieg.
Jeśli miałby go przede mną normalny właściciel i wymieniał olej jak trzeba to by tego nie było :/
Niby bardzo fajnie się jeździ, ponieważ teraz mam wersje ELEGANCE więc jest dość miękko, nie ma problemów z wjazdem na krawężnik, w zimę też śmiało można latać, ale... wcześniejsze Avantgarde. ten samochód nie znał wyobrażał sobie nie wejść w jakiś zakręt, wyprowadzić go z równowagi było ciężko :P
Jeśli ktoś dużo jeździ po trasie i szybko to Polecam :P
Hmm...jak ktoś z metra ciety to fotel do góry. W tak dużym aucie nie ma co mówić o widoczności. Morda wystaje daleko więc auto dla doswiadczonych, a w razie czego Parktronic pomaga :P
hmm...jeśli ktoś wie co to Mercedes to nie muszę tłumaczyć, a jak ktoś tym w życiu nie jeździł to niech wsiądzie i już tak zostanie :P
W takim aucie klima to podstawa więc nie ma co tu dużo mówić.
Moim zdaniem przestrzeń jest rewelacyjna w swej klasie. Wiadomo, ze to nie jest Mercedes klasy S, ale np; porównując BMW 5 czy Audi a^ to odpadają na wstępie.
Tutaj Mercedes mógł się troszkę bardziej postarać. Do 120km/h jest dobrze, do 150km/h jeszcze można porozmawiać, a powyżej to już trzeba krzyczeć :P
Denerwują mnie opinie ludzi mówiących, że Mercedes to gówno. Jeśli przyjdzie amator i chcę kupić :okulara: z 2000r. z silnikiem 3.2cdi za 20tys. to powodzenia. Później mamy opinie jakie mamy.
Jeśli chodzi o spalanie tego auta to nic nadzwyczajnego, przy mojej bardzo agrecywnej jeździe 40%miasto reszta w trasie, spalanie w okolicach 9L nie jest złe. Jechałem kiedyś S3 ze Szczecina do Gorzowa Wlkp. średnio z prędkoscia ok. 160km/h i wyszlo 7.5L więc tylko chcieć i można zejść nardzo nisko tym autem.
Zapewne jest dużo innych aut również dobrych, młodszych i za tańszą cenę, ale Mercedes zawsze byl drogi i jak ktoś się zna to woli kupić starszego o trzy lata Mercedesa jak młodszego XXX. Nie twierdzę, że inne auta są złe :P
Raczej z drobiazgów to powietrze w przewodach paliwowych :P
Często również psują się przepływomierze i palą żarówki postojowe lub nie stykaja żarówki z tyłu :P
Wymiana zaworu EGR tzw. przepustnicy w serwisie 3200zł więc kupiłem od znajomego w bdb stanie kolektor z całym zaworem za 700zł i jest gitara. Wcześniej auto strasznie kopciło.
- zużycie paliwa dla silnika 3.2 CDI 197KM 145kW