: Za twarde amortyzatory jak na limuzynę.
Merc ma 14 lat i jak na współczesny okres wypada jeszcze nieźle, jedynym problemem jest blacha, gnije i daje popalić.
Trzeba o niego dbać na bieżąco. Mój został zaniedbany przez poprzedniego właściciela co przyniosło wiele wydatków aby go doprowadzić do należytego stanu.
Jest OK.
Prowadzi się stabilnie, ale żeby tak było to też musiałem zadbać o to i wymienić kilka tulejek i łożysk. Twarda amortyzacja.
Panoramiczny widok i nawet jak na takie spore auto, bardzo efektownie dopracowane lusterka aby z powodzeniem manewrować na parkingu.
W miarę zadowalający komfort, ponieważ mój Opel Astra 97r. nie wiele odbiega od komfortu jazdy tym Mercedesem.
Nie mniej jednak, pulpit jest czytelny i zadbano o estetykę. Wiele schowków i wszystko pod ręką.
Klima-tronik jest OK. Tylni nawiew jest bardzo pomocny zimą ale spełnia zapotrzebowanie tylko w 70%.
Pasażerowie z tyłu bardzo zadowoleni wygodą w tyle w dwie osoby, ale już trzecia narzeka na środkową cześć siedzenia.
Fakt, że jest dosyć cicho, silnika praktycznie nie słychać nawet przy większych prędkościach.
No cóż autko niezadbane przez poprzednika.
Włożyłem już 7tyś na naprawy i malowania i to jeszcze nie koniec, muszę jeszcze włożyć co najmniej 3tyś. by wszystko było OK.
Ten stosunek jest zadowalający. Koszt części nie jest aż tak powalający jak w innych markach, nie mniej jednak nie opłaca się kupować nowych części ani zamienników, lepiej kupić dobrą używkę.
Dla mnie to usterka jak, brak (AWS) automatycznego włączania świateł w takim samochodzie po lifcie.
Reflektory z tworzywa to czysta kpina.
Korodujące przewody hamulcowe wykonane ze stali zamiast z miedzi. (Skandal) Przecież to podstawa bezpieczeństwa.
Gnijąca blacha na całym samochodzie to cios poniżej pasa jak na taką markę.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 Kompressor 186KM 137kW