Oceny Mercedes Klasa E W210 Kombi S210

Najnowsze oceny Mercedes Klasa E W210 Kombi S210

4,5
~mks83
Kombi S210 3.2 CDI 197KM 145kW
To mój pierwszy Mercedes. Stary co prawda ale radość z jazdy nie do porównania z dotychczas posiadanymi autami. Mam bardzo bogatą wersję. Auto po zakupie oczywiście wymagało ok 3000zł wkładu. Zawieszenie, filtry, hamulce, klima itd. Po prostu ktoś o niego już nie dbał. Dziś przywróciłem mu pełną sprawność techniczna - jest super. Komfort jak na auto za 16 000 zł - bez porównania z innymi nowszymi w tej cenie. Silnik wymiata. Na autostradzie...
4,6
~Piasek
Kombi S210 2.4 170KM 125kW
Gigantyczne kombi dla rodziny. Większość dzisiejszych vanów wymięka pod względem możliwości przewozowych okulara w kombi. 4 osoby w tym 2 dziecie w fotelikach, wózek i toboły na tydzień i każdy podróżuje w komfortowych warunkach. Dzieła dopełnia zazwyczaj bogate funkcjonalne wyposażenie: wydajna klima, elektryka, tempomat, parktroniki przód i tył i komfort kanapy połączony z szumem benzynowej V6tki pracującej pod maską. Miejsce pracy kierowcy...
4,9
~S210 2.0 Kompressor 186KM
Kombi S210 2.0 Kompressor 192KM 141kW
Rzędowy 4-cylindrowy silnik o mocy 186 KM świetnie radzi sobie z masą tego auta. Moment obrotowy wynosi tu 280 Nm. Od 3000 obr/min samochód niczym zdziczały wyrywa do przodu, zaś po przekroczeniu 3500 obr/min zamienia się w prawdziwą \"żyletę\" i dostarcza ogromnych emocji. Jest bardzo elastyczny. Auto dysponuje świetnymi osiągami za sprawą kompresora, napędzanego przez wał korbowy, który wspomaga silnik już od najniższych obrotów. Manualna...
4,5
~Dawid
Kombi S210 3.0 Turbo-D 177KM 130kW
Duży, wygodny i rodzinny. A i pomału kultowy. Zadbany egzemplarz odwdzięczy się bezawaryjnością i przyjemnością z eksploatacji. Widać po ocenach kto kupił uszanowany egzemplarz a kto przy Januszował i kupił minę za 4 tyś. I później "beznadziejna rdzewiejąca puszka, lepiej kupujcie francuzy" XD. Auto raczej dla miłośnika motoryzacji i marki. Nie kupuje się tego auta z "przypadku".
4,4
~Jan
Kombi S210 2.9 Turbo-D 129KM 95kW
Samochód godny polecenia w 100 procentach. Jazda jest po prostu nieziemska nim się płynie a nie jedzie. Zawieszenie wybiera najmniejsze nierówności. Najlepsze kombi jakie miałem, miejsca w nim jest full. Jedyną wadą jest korozja którą zatrzymać można jedynie robiąc regularne zaprawki u lakiernika.Wygoda, prestiż i tanie części.
4,4
~tygryso
Kombi S210 2.2 CDI 125KM 92kW
przez 4 lata nie odmówił posłuszeństwa, był w UK, Szwajcarii i nawet na myśl nie przeszło, że może nie dojechać na miejsce. Polecam nie zardzewiałe auta, bezkonkurencyjny w trasie. Polecam jeżeli ktoś szuka dużego wygodnego i w miarę ekonomicznego auta, nie wiem sam czy kiedyś za grosze nie kupię sedana elegance kompressora w automacie z ostatniego roku produkcji jeżeli będzie zadbany z zachodu.
4,1
~Krzyhu
Kombi S210 2.9 Turbo-D 129KM 95kW
samochód posiadam 1 rok i dobrze się sprawuje. Silnik nie należy do najcichszych i ekonomicznych ale biorąc pod uwagę jego moc i przyspieszenie warto.Auto ładnie się zbiera ,nie boję się wyprzedzać. Ful miejsca w kabinie.
4,6
~Turysta :)
Kombi S210 3.2 224KM 165kW
Samochód doskonały, kupiłem obecnie W211 ale bardzo pozytywnie wspominam moje W210. Gdybym miał nim jezdzić znowu, czemu nie :) W211 jest nowoczesny i piękniejszy ale W210 miał coś więcej. Swietne prowadzenie, komfort, mocny, solidny. Spalanie na LPG 18/15,5
2,9
~dawid
Kombi S210 3.2 CDI 197KM 145kW
wiem co sobie myślicie czytając mój opis-gość kupił zajechane auto i teraz narzeka...otóż nie, auto kupione 254000 km serwis do samego końca auto wizualnie idealny stan naprawdę przy zakupie nie było się do czego doczepić dałem za niego 5000 euro w Niemczech i jestem strasznie rozczarowany tym autem
3,7
~Michał
Kombi S210 2.2 CDI 143KM 105kW
Samochodzy o wiele starsze blacharsko maja sie lepiej, niestety wygląd ma duże znaczenie a balacha to rownież podwozie i podłuznice które tez są zle zabezpieczone. Więc co z tego że silnik dobrze eksploatowany może przejechać nawet 800 tysiecy km ajk potrzeba do tego 3 bud :P
Mercedes Klasa E W210 Kombi S210