Ocena kierowcy - Mercedes Klasa C W205 Coupe

Rok produkcji 2016
Okres użytkowania: 1 rok
Mercedes Klasa C W205 Coupe 180 156KM 115kW 2015-2018 - Oceń swoje auto
Silnik : Polecam każdemu
Auto piękne,świetnie wykończony i wyciszony.W wersji AMG i kolorze bordo robi wrażenie.To nie jest to samo co limuzyna C. To jest samochód sportowy,nawet z silnikiem 180 daje frajdę, zwłaszcza na sport+.
Może przydało by się więcej koni ale ten silnik sprawia wrażenie że jest mocniejszy.Do jazdy po mieście super, Zawsze można przełączyć na sport+,zmienia się dźwięk a nawet jest charakterystyczny strzał z wydechu przy zmianie biegów..Banan na twarzy.
Działa bez zarzutów,czego chcieć wiecej
Prowadzi się doskonale. W wersji sport sztywny po przełączeniu na komfort jak typowa limuzyna,cicho i przyjemnie
No cóż jest to coupe i widoczność do tyłu nie jest najlepsza ale kogo to obchodzi skoro już w podstawowej wersji jest asystent parkowania.Moja żoną puszcza kierownice a auto parkuje tak że wychodząc z auta panowie patrzą z podziwem.
Wnętrze jest piękne, wszystko na swoim miejscu
Grzeje i chłodzi, żadnych problemów Co więcej chcieć?
Z przodu doskonale,z tyłu miejsca na nogi dużo nieco mniej nad głową.pasazerom do 180 cm będzie ok. Moje dzieci mają komfortowo.Ja mam 190cm i z tyłu też dam radę kawałek przejechać z przechylona głową bo na nogi też mam ok
Super
Mojej żonie pali ok 8 litrów w mieście,jazda na comfortable lub Eco. Ją Jezdze na comfortable ale często wrzucam na sport+.No i mi pali10,5
Zero

Pb - zużycie paliwa dla silnika 180 156KM 115kW [l/100km]