Ocena kierowcy - Mercedes Klasa C W203 Sedan W203

gros2, 12 lat temu
Silnik 2.1 (C 220 CDI) 150KM 110kW
Rok produkcji 2006
Okres użytkowania: 5 lat
Mercedes Klasa C W203 Sedan W203 2.1 (C 220 CDI) 150KM 110kW 2004-2007 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : Swietne zawieszenie bardzo mocne i super tlumi dziury
Sladów rdzy na karoserii nie ma wogole wiec jak ktos ma z tym problem to pewnie ma cos po dzwonie . Ja mam od nowosci i rdzy nie ma. Polecam to auto bo mnie nie zawiodlo musze wymienic na kombi i mam problem bo nie wiem co kupic a nie chce wydawac fortuny nowe auta juz takie pewne z tego co tu czytam nie sa. Najbardziej upierdliwy byl dla mnie naped na tyl zima ale tą sniezną.
To moja druga ocena po latach użytkowania. Silnik jak dotąd bez awarii .Przy 120tys wymiana czujnika spalin, to jak uslyszalem normalne sama naprawa nie byla droga. Ogolnie polecam. Silnik chodzi jak zegarek. Samochod nie wazy duzo i 150 KM dosc elastycznie sobie radzi bez problemu wyprzedzam ciezarowki i to 3 naraz :)
Manual 6 biegów chodzi bez zastrzezen biegi wchodza galdko .
Zawieszenie do tej pory nic nie wymienialem wiec moge powiedziec ze daje rade na polskich drogach. Jedynie musialem wymienic tarcze ale przy takim przebiegu to nic nadzwyczajnego.
Do tylu do dzis jeszcze nie wyczulem poprostu kompletnie nie widac konca auta czujniki by rozwiazaly sprawe
Wszystko pod reka bardzio wygodne fotele podlokietnik w idealnym miejscu 600 km i nic cie nie boli ogolnie komfortowo.
Dziala super nic sie nie zepsuło latem dopelnialem kllime ale tak profilaktycznie bo wypadalao po tylu latach :)
Samochod dla mlodej rodziny 2+1 oczywiscie dwojka dzieci tez sie zmiesci ale to sedan wiec nie licz ze zapakujesz dwa wozki do bagaznika. Z przodu fotele mozna tak ustawic ze 2 metrowa osoba wygodnie usiadzie i napewno nie bedzie narzekala. Z tylu juz tak wesolo nie jest.
Jest troche glosniej niz przy przebiegu 30 tys ale ogolnie jest dobrze
No tu mam wiele do powiedzenia. Po tylu latach jazdy moge napisac ze moje min spalanie 4,5 l/100 przy 150 okolo 7l/100 w miescie w korkach okolo 7,5 l/100 przy mieszanej jezdzie miasto i trasa do 120-130 km/h to srednia 6 l/100 jak na silnik 2,2 to chyba przyzwoicie. Ja przuspieszam dosc dynamicznie moj kolega uzyskal nim nizsze spalanie.
Jakość dosc wysoka ale czy warta ceny za nowego od 150 tys ciezko mi oceniac
4+ bo naprawde mialem z nim praktycznie 0 problemów jakies tam pierdoly i to bardzo rzadko ogolnie wiem gdzie wlewac paliwo oleju wogole mi nie bierze wiec nawet nie wiem gdzie go sie dolewa :)
kompletnie niccccccccccc

On - zużycie paliwa dla silnika 2.1 (C 220 CDI) 150KM 110kW [l/100km]