Przeniesienie napędu
: ekstra dynamika i elastyczność oraz współprac skrzyni biegów z tą jednostką napędową
: tragedia blacha
: rozrząd padł przy 200 tyś km
sinik M271 pod względem dynamiki i elastyczności jest rewelacyjne dobrany do tego pojazdu
manualna sześciobiegowa skrzynia biegów idealnie współpracuje z silnikiem M271 (1798 ccm3 163KM.
porównując audi a4 bo to chyba ten sam segment not ot niema co porównywać, nie chcę chwalić ale jest o klasę lepszy
wg mnie wszystko w zasięgu ręki, kiedyś czytałem jakąś opinię chyba nawet na auto-centrum jakiegoś wysokiej klasy specjalisty, miał duży problem z włącznikami do regulacji fotela kierowcy (napisałem mu że chyba próbował regulować prawą ręką, a przełączniki są z lewej). Ja osobiście zajmuję się między innymi oceną ergonomii pojazdów w pracy, wg mnie jest wszystko na swoim miejscu i w zasięgu rąk oraz nie sprawia trudności podczas uruchamiania w czasie jazdy.
tutaj tylko przeciętna, wskazania komputera odbiegają za dużo od rzeczywistości np. przy wskazaniu 6,7l/100km realnie ok 9l/100km, Raz miałem nawet wskazanie 5,6l/100km realnie wyszło ponad 8l/100km
rozrząd w silniku M271 maksymalnie do 250 tyś km a piszą że dożywotni.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 (C 200 Kompressor) 163KM 120kW