: myślałem że będzie dużo bardziej paliwożerny ale jest więcej jak dobrze
: nie koroduje ale to jeden z ostatnich egzemplarzy
jeżdziłem już kilkudzięsięcioma samochodami ale ten mi się naprawde podoba
silnik pracuje równiutko bez najmniejszych wachnięć, dołków, kszyuszeń, jest ciuchy mógłby być bardziej zwinny szybciej się wkręcać ale przewidywalny i przyzwyczaiłem się, nie przeszkadza mi to
oczywiście mógłbym napisać, że wolno zmienia biegi ale po zapoznaniu się z nią i odpowiedniej jeździe to nie jest problem
dobrze trzyma ssię drogi trakcja subtelna i reaguje w odpowiednim momencie nie przeszkadza jeździć, doskonale tłumi drgania komfort jest naprawde duży
po ogarnięciu gabarytów samochodu nie stwarza problemów do przodu dobrze a do tyłu ileżto jeździ sie do tyłu
jak to w mercedesie żadnych zbędnych rzeczy wszystko na miejscu
w mokre dni trochę paruje w środku ale z włączona klimatyzacją problem znika i można o nim całkowicie zapomnieć ciepełko w śrdku pojawia się po kilkuset metrach i grzeje że hoho
nie należe do najmniejszych ale w śrdoku czuje się mfortowo, trzeba się przyzwyczaić do wsiadania i wysiadania ale za kierownicą pozycja dobra, trzeba się przyzwyczaić do położenia wyłączników szyb o niestety odchylać lewe kolanko jak się chce pogrzebać ale cóż wszyscy mamy jakieś wady nie przeszkadza to zbytnio bo tych wyłączników używa się żdako
nic nie słychać z zewnątrz wyciszony jest od strony silnika idealnie nie dobiegają żadne dziwne dźwięki od strony zawieszenia żadnych uwag jak wszystko jest w nim na miejscu to jedzie cichutko i słychać sporadycznie większe nierównośći
zamontowałem instalacje gazową firmy BRC i jestem zadowolony w mieście na 40 litrach gazu pokonuje nie mniej niż 350 km a w trasie 400 uważam to za rewelacyjny wynik jak na ten samochod benzyki palił mi odowiednio 11,5 miasto 9 trasa
za 2006 rok zapłaciłem 39 tys więc uważam że kupiłem za niezłą cenę i to z pewnego żródła od znanego mi pierwszego właściciela, za te pieniążki nie można kupić nic szczególnego a mercedes to mercedes wiem co mi za te pieniążki oferowali innego ale niestety koszty ewentualnych części zamiennych są tak konkurencyjne do innych marek Audi BMW Ford że odegrało to znaczącą rolę
drobiazgi oczywiście odkręcił mi się ajkiś plastik i niecierpliwie drgał problem był z ustaleniem który ale jak go dopadłem i dokręciłem bez problemów od tej pory, nic się nie urwało odpadło itp. działa wszystko porządnie
w najlepszym porządku 164 tys km i poza normalnymi eksploatacyjnymi rzeczami nic czasem swoim życiem żyje czujnik mieszanki paliwa i zapala się check ale przy gazie niestety w tych silnikach to normalne, oczywiście zaraz sobie gaśnie raz szybciej raz wolniej ale zawsze
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 (C 180 Kompressor) 143KM 105kW