miałem wcześniej c klasse z 1997r, teraz mam z 2002r, potem będę miał jeszcze młodszego
Silnik pracuje jak benzyniak, zero problemu z uruchomieniem w największe mrozy,a mieszkam w Suwałkach:),nie bierze nawet kropli oleju, zbiera się jak coupe z dużym benzynowym silnikiem
skrzynia automat,super wygoda, to już moje 5 auto z automatyczną skrzynią, przy wciśnięciu pedału do podłogi skrzynia mogłaby redukować biegi trochę szybciej
jak narazie miałem problem tylko z jedną końcówką z prawej strony,a tak bez problemu,auto dobrze trzyma się drogi, na zakrętach można dodawać gazu, a nie odpuszczać jak w innych autach
szerokie słupki przednie,raczej plastikowe osłony na nich, nie stwarza to większego problemu
jak na auto o takich gabarytach i dieselowskim silniku to 6+, ale mogłoby być jeszcze lepiej
klimatronik dwustrefowy bez zarzutów, zresztą i tak mało używam, jest szyberdach, po co obciążać niepotrzebnie silnik
ja jako kierowca czuję się bardzo swobodnie, jako pasażer nie jeżdżę, ale nikt z podróżujących ze mną jeszcze nie narzekał, a czasami w pięć osób robimy sporo km
w środku silnika prawie nie słychać, jak się depnie do podłogi słychać delikatny a zarazem agresywny ryk silnika
kupiłem auto od prywatnego niemca, jak wracałem nie mogłem uwierzyć na stacji paliw, spalanie na trasie przy prędkości od 90km/h do 160km/h wyniosło 4,8l na 100km,teraz też tyle pali, na mieście 6,5l.
jak narazie na nic nie narzekam, auto bardzo bogato wyposażone, wszystko działa bez zarzutu,łatwa i przyjemna obsługa
nie miałem narazie poważnych usterek,zresztą tylko jedną miałem,wymiana końcówki
- zużycie paliwa dla silnika 2.1 (C 220 CDI) 143KM 105kW