: Największym, pozytywnym zaskoczeniem było dla mnie to, że udało mi się go sprzedać.
: Gnije
: Masa drobnych usterek typu: zamki drzwi, ogrzewanie, przełącznik zespolony, palą się żarówki.
Kupiłem auto bo niestety nie mogłem znaleźć nic innego (serio). Niby Mercedes. Niestety - porażka. Pod względem ilości miejsca nawet się na niego nie patrzałem. W zasadzie to są tylko 2. Dla kierowcy i pasażera to bardzo wygodne auto. Rdza jego bardzo lubi. Dodatkowo jest pełno małych, ale bardzo denerwujących rzeczy. Zamki szyją. Niestety nikt nie wie jak w Coupe je wyciągnąć. Sondy lambda padają (łącznie z katalizatorami). Szwankuje przełączanie nawiewu klimy na różne części auta. Koszt naprawy to 700 zł. Przełącznik zespolony do Coupe - 250 zł (używany). Często pęka przewód podciśnienia pod filtrem powietrza - dostęp strasznie utrudniony, a warsztaty nie wiedzą, albo nie podejmują się naprawy. Prędkość maksymalna to 225 km/h. Ogólnie szału nie ma. Ciężko sprzedać takie auto. Z mojej strony nie polecam. Droga w utrzymaniu, gnijąca zabawka z nadwagą (prawie 1,5 tony !)
Oleju bierze mało - chyba, że się nim przyciska. Ogólne moc za mała jak na taką ciężką budę. Padają sondy lambda za katalizatorem, cewki, oraz sam kat. Nic szczególnego jak na MB.
Skrzynia w miarę precyzyjna. Wbijanie wstecznego - tragedia !!! 6 bieg też należy w miarę precyzyjnie wyszukać, żeby czasami nie zredukować na 4.
Auto za ciężkie i dlatego, jeśli ma się jakieś słabe opony, wyciąga z zakrętu.
Gnije wszędzie. Zabezpieczenie antykorozyjne mógł bym porównać do Citroena AX, którego kiedyś miałem. Gnije wszystko co widać na zewnątrz. Komora, kielichy i podwozie ok.
Auto w miarę głośne jak na mercedesa
Praktycznie wszystko należy kupować w Mercedesie. Serwis mercedesa bardzo słaby. Niestety modelu 203 nadal nie mają do końca opracowanego - kazali mi zostawić auto na 2 dni na wymianę rurki podciśnienia, którą sam wymieniłem w godzinę. Części do coupe drogie. Auto gnije wszędzie. W sumie też jest bardzo brzydkie. Masa drobnych usterek. Miałem auto bezwypadkowe, a gniły w nim drzwi, nadkola, błotniki - wszystko co nie jest z plastiku. Mechanicy nadal nie wiedzą co i jak w nim naprawić. Forum mercedesa jest do bani. Nikt na niczym się nie zna, a każdy robi z siebie znawcę. Nie radzę się na nim opierać.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 (C 180 Kompressor) 143KM 105kW