Auto mimo swoich lat prezentuje się świetnie, wygląd zewnętrzny ponadczasowy a w środku wszystko idealnie poukładane. Auto jak najbardziej doskonałe pod każdym wględem
2.5L robi swoje nie mniej turbinka mogła by się załączać troszkę wcześniej.
5-cio biegowa manualna skrzyneczka chyba nie ma nic lepszego co prawda nie miałem do czynienia z automatem w tym modelu. Biegi wchodzą lekko i precyzyjnie.
Średnio no ale nie oszukujmy się jest to samochód do wygodnej jazdy a nie ścigania się. Nie mniej w szybkich zakrętach wychyla się ale nadal trzyma drogi.
Jestem wysoki więc nawet z najniżej opuszczonym fotelem do przodu i na boki widzę świetnie, trochę zawdzięczam to celownikowi (długa maska) ale z kolei do tyłu jest gorzej, wysoki kuper zasłania widoczność.
Klasa sama w sobie. Ergonomia mercedesa wszystko tam gdzie powinno być. Jasno i intuicyjnie. A przyciski od szyb w środkowej konsoli... geniusz.
Szybko się nagrzewa więc w zimie nie ma problemów z zimnym autem, z drugiej zaś strony klima chłodzi wspaniale choć troszkę śmierdzi no ale to wina poprzedniego właściciela bo nie dbał ;/
Dla pierwszego rzędu miejsca pod dostatkiem jak napisałem jestem wysoki a regulacja fotela we wszystkich płaszczyznach pomaga dobrać idealna pozycje. Tylna kanapa to inna bajka. Stosunkowo ciasno na nogi a jazda w trojkę to męczarnia. Nie tego spodziewałem się po mercedesie.
SUUUper. Jazda z prędkością 200km/h a w środku cisza jak w sypialni spokój i relaks chociaż przeszkadzają pasażerowie którym właśnie w tedy chce się gadać. Was to też denerwuje?
2.5 musi swoje wypić i nie ma co tu dużo pisać, ale czemu tak dużo? Spalanie znośne 9L średnio to nie szczyt oszczędności patrząc w szczególności na CDI ale zdarzają się też bardziej spragnione auta z takim samym motorem. Co do części eksploatacyjnych nie uwierzysz puki sam nie kupisz...ceny śmiesznie niskie.
Mógł by być troszkę tańszy w zakupie ale jeśli to miało by się przełożyć na jakość to niech zostanie tak jak jest. Jednakże przy sprzedaży to jeszcze na nim zarobie wiec wszystko ma swoje plusy i minusy.
Oj diabeł tkwi w szczegółach tu się coś oderwie tu coś pęknie w sumie auto ma też swoje lata wiec nie ma co się dziwić. Inne modele w tym wieku to robią za kapsle do butelek.
Jak dbasz tak i masz. Jak na razie strasznych usterek nie miałem odpukać i oby tak dalej.
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 Turbo-D 150KM 110kW