: Spalanie przy tej pojemności, niezawodność.
: Nadkola, progi.
: Panel regulacji orzewania już drugi raz nawala.
Nigdy nie z mojej winy nie stanął w trasie, psują się drobnostki. Jest ślamazarny (wyprzedzanie to śmierć w oczach) ale miałem tego świadomość przy kupnie, więc nie jest to wada. Gdybym miał kupować jeszcze raz poszukałbym trochę mocniejszej wersji z klimatyzacją.
Klekocze głośno, ale dość kulturalnie. Jak to wolnossący diesel, ciągnie od najniższych obrotów. Brakuje mocy do wyprzedzania na jednojezdniowych drogach.
Już trochę wyrobiona, krótko zestopniowany dół, brakuje bardzo szóstego biegu na trasie (110-120 = 3000rpm).
Tylny napęd, niewielka moc do przeniesienia, duża szerokość auta = pewne prowadzenie nawet w zimie. Zerwanie przyczepności nie następuje znienacka. Brakuje możliwości odłączenia prymitywnego ESP, które czasem przeszkadza.
Szerokie słupki, słabo z wyczuciem tyłu (sedan). Z drugiej strony duże, podgrzewane lusterka.
Mercedes. ;) Wszystko jest idealnie na swoim miejscu. Troszkę brakuje regulacji kierownicy, ale duże możliwości regulacji fotela pozwalają tego nie zauważać. Spory, dość ustawny bagażnik, składane fotele pozwalają używać samochodu jak ciężarówki.
Mam problemy z panelem ogrzewania, chyba elektryczne. Brak klimatyzacji. Poza tym gdy ogrzewanie ustawi się na max, to prawie parzy. Dmucha z dużą siłą, pamiętać trzeba o regularnych wymianach filtra kabinowego.
Jak na niewielką stosunkowo kabinę, z przodu BARDZO dużo miejsca (wiozłem pasażera 180cm po operacji kolana z wyprostowaną nogą). Z tyłu również, dopóki w pierwszym rzędzie nie ma kogoś bardzo wysokiego.
Jak na swój wiek to cisza. ;)
Psują się drobnostki, zużycie paliwa niewielkie jak na klasę, najbardziej bolesna dla kieszeni jest wymiana oleju (6l!).
Jeżeli ktoś nie jest \'złotówą\' i nie oszczędza na częściach ani przeglądach wymieniając co trzeba na czas to nie jest źle. Koszmarnie drogie ubezpieczenie (brak zniżek, pojemność 2.2l - ok 1800,- OC). Poza tym lać i jeździć. ;)
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 D 95KM 70kW