: Mercedesem po prostu trzeba się przejechać.
Uważam, że brakuje opcji b.dobrze. Tak oceniam te auto pomimo jego wieku.
Nie mogę się przyczepić poza jedną rzeczą - odrobinę brakuje mocy jak na auto tej klasy.Poza tym same plusy.Nie jest to torpeda, można pojechać szybko po dobrej drodze , ale auto nie zachęca do szaleńczej jazdy.Preferowany styl to max 140-150 ? km/h z delikatna muzyczka w tle i spalaniem 6? może 6,5 l na setkę.
Mi osobiście taki styl odpowiada w zupełności. Dodatkowo patrząc na naszą kochaną A4, gdzie jedziemy jednym pasem 70 km/h człowiek zaczyna się zastanawiać po co więcej \"pod maską\" skoro i tak ciągnie się za 40-tonowcem :/ . Oczywiście życzę szerokości chłopakom z TIR-ów... Daleki jestem od atakowania, bo lekkiej roboty nie mają.
Jak to w mercedesie.Trochę nieprecyzyjna.
Z drugiej strony - kocham te dłuuugie przełożenia. Ścigać się nie będę, bo przegram.
Z drugiej strony jadę 1000 km i wysiadam zmęczony, a nie zmasakrowany jak w toyocie, bądź innym aucie. Piąty bieg - poezja.Wrzucam za wioską i zapominam o bożym świecie.Prawie automat :-) od 65 do 180 km/h można ciąć , jeśli ktoś chce katować swojego Benza.
Pod warunkiem że komfort jest dla odbiorcy priorytetem. Duże przechyły na zakrętach (patrz pierwszy wers). Poza tym - cisza i jeszcze raz cisza.
Szerokie słupki przednie i tyle + grubość materiałów wygłuszających, które im towarzyszą nie pomagają - zwłaszcza przy cofaniu. Oczywiście elektrycznie kładzione zagłówki odrobinę pomagają, ale nadal trzeba uważać. Jest to auto dla KIEROWCY, a nie gadżet Made In Japan dla pań z plastikowymi paznokciami, który pipczy zamiast jechać.
Doskonale to może nie, ale bardzo dobrze na pewno.
Zero zastrzeżeń. Tak ma być
Nie jest to największy z mercedesów i nigdy nie będzie. Bądź co bądź jeździ się nim fenomenalnie.
Jako \"młodzi\" ludzie przy nieco cofniętych fotelach znajdujemy tyle miejsca w kabinie, że możemy się w niej szukać.
Diesel a jakby nie diesel.
Czasami poleci mi noga do podłogi, ale wtedy załącza się w człowieku żaróweczka mówiąca:\"To nie BMW\" i wtedy szybko odpuszczam i delektuje się sprawną jazdą w ciszy nie dewastującą mojego portfela na stacji benzynowo-ropowej.
j.w
Ostatni z prawdziwych mercedesów. Jedyny mankament towarzyszący wszystkim MB W202 - czujnik pod pedałem hamulca.
Koszt wymiany około 64 zł (oryginał) + 20 minut w garażu + śrubokręt na 10 lat służby.
Nigdy ! Deutsche tank ! Moje oczko w głowie !
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 D 95KM 70kW